6 קינוחים מפתיעים וכשרים לפסח

| כתיבה והכנה: נטלי לוין

מתכננים לסיים את ארוחת הסדר עם קומפוט, מרנג או מוס? נטלי לוין תוכיח לכם שאתם מסוגלים להרבה יותר מזה עם מתכונים ל-6 קינוחים מקוריים, מרשימים וכשרים לפסח

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2017/04/sizes/2_wo_680_382.jpg
עוגת שוקולד-תפוז ללא קמח של נטלי לוין

קרם לימון עם תותים בקרמל וקרמבל שקדים

קינוח שמיועד לכל מי שרוצה להכין הכל מראש ולהרכיב קינוח מרשים ברגע האחרון. מיצות קרם הלימון משתלבת נפלא עם מתיקות התותים המזוגגים, וקרמבל השקדים מוסיף קרנצ'יות מתפצפצת וטעימה.

כשר, בינוני, חלבי

החומרים ל-6-5 כוסות אישיות:

לקרם הלימון:

  • 3 ביצים
  • 2/3 כוס (140 גר') סוכר
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 100 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

לתותים המזוגגים:

  • 1/2 סלסילה (250 גר') תותים
  • 1/4 כוס (50 גר') סוכר
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1 כפית מחית וניל איכותית
  • 2 כפות ליקר אמרטו

לקרמבל השקדים:

  • 4 כפות (20 גר') שקדים טחונים
  • 1 כף (10 גר') קורנפלור
  • 40 גר' חמאה, חתוכה לקוביות
  • 3 כפות (75 גר') סוכר חום דמררה

אופן ההכנה:

קרם הלימון:

1. מניחים בקערת מיקסר עם מטרפה את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה 4-3 דקות עד שמתקבלת תערובת אוורירית ובהירה.

2. מרתיחים בסיר את מיץ הלימון וקליפת הלימון.

3. עם הרתיחה מוסיפים מחצית מכמות המיץ אל תערובת הביצים-סוכר תוך כדי הקצפה מהירה (להשוואת טמפרטורות).

4. מעבירים את תערובת הביצים עם המיץ אל הסיר (שבו שארית המיץ) ומחזירים לאש.

5. מבשלים את התערובת תוך כדי טריפה נמרצת 4-3 דקות עד שהקרם מסמיך.

6. מסירים את הקרם מהאש ומצננים 10-5 דקות. מוסיפים את החמאה ומערבבים בעזרת מטרפה עד שהקרם חלק ומבריק.

7. מסננים את הקרם וממלאים כוסות קינוח עד חציין.

התותים המזוגגים:

1. שוטפים היטב את התותים, מסירים את העוקץ וחותכים לרבעים.

2. מבשלים את הסוכר במחבת בינונית עד יצירת קרמל. מוסיפים את התותים, מיץ הלימון, מחית הווניל וליקר האמרטו.

3. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5-4 דקות עד שהתותים מתרככים מעט ומזוגגים בתערובת הקרמל. מצננים היטב.

קרמבל השקדים:

1. מניחים במעבד מזון עם להב פלדה את השקדים הטחונים, הקורנפלור, החמאה והסוכר החום ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

2. מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 8-6 דקות. הפירורים יתחברו זה לזה, אבל לאחר קירורם אפשר יהיה לפורר אותם.

ההגשה: מניחים מעל כל כוס עם קרם כמה תותים מזוגגים (ללא הנוזלים). מפזרים מעל מעט קרמבל שקדים ומגישים מיד.

עוגת שוקולד-תפוז ללא קמח

כשר, בינוני, חלבי

זוהי אחת העוגות האהובות עליי – בפסח ובכלל. העוגה עשירה ופאדג'ית במיוחד מיד לאחר האפייה, אך גם לאחר כמה ימים היא עדיין רכה וטעימה מאוד. מומלץ להגיש אותה חמימה או בטמפרטורת החדר.

החומרים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:

לעוגה:

  • 350 גר' שוקולד מריר
  • 150 גר' חמאה
  • 6 ביצים, מופרדות
  • 1 כף קקאו
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 כף (15 מ"ל) מיץ תפוזים
  • קליפה מגוררת מ-1 תפוז
  • 2 כפות ליקר תפוזים
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס (100 גר') סוכר

לקליפות התפוזים המסוכרות:

  • 1 כף (15 מ"ל) מים
  • 1/4 כוס (50 גר') סוכר
  • רצועות מקליפות של 2 תפוזים

להגשה: אבקת סוכר

אופן ההכנה:

העוגה:

1. ממיסים בקערה בינונית מעל בן מארי (או במיקרוגל) את השוקולד והחמאה, עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה מאוד.

2. מוסיפים לתערובת השוקולד את החלמונים בזה אחר זה, ולאחר כל הוספה טורפים את התערובת בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מוסיפים לתערובת השוקולד את הקקאו, תמצית הווניל, מיץ התפוזים, קליפת התפוז וליקר התפוזים, ומערבבים עד שהתערובת אחידה לחלוטין.

4. מקציפים במהירות גבוהה בקערת מיקסר עם מטרפה את החלבונים עם המלח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב.

5. מקפלים אל תוך תערובת השוקולד את החלבונים המוקצפים עד לקבלת תערובת אחידה.

6. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים, מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-35-30 דקות, או עד שהעוגה רוטטת מעט במרכזה.

7. מוציאים את העוגה מהתנור, עוטפים אותה (בעודה חמה) ברדיד אלומיניום ומניחים לה להצטנן מכוסה כדי שתישאר רכה ועסיסית.

קליפות התפוז המסוכרות:

1. מניחים בסיר קטן את הסוכר והמים ומבשלים על אש גבוהה במשך 5-4 דקות, עד שנוצר סירופ סמיך.

2. מוסיפים לסיר את קליפות התפוזים ומבשלים במשך 15-10 דקות על אש נמוכה מאוד.

3. מסננים את הקליפות מהסירופ ומייבשים אותן היטב על נייר סופג.

ההגשה: מניחים במרכז העוגה המוכנה את קליפות התפוזים המסוכרות ומפזרים מעל אבקת סוכר.

עוגת שקדים, ריקוטה ופירות יער

זוהי עוגה חגיגית מאוד, המתאימה לשמש כקינוח מרשים על שולחן החג שלכם. שילוב הריקוטה, השקדים ופירות היער יוצר מנעד טעמים עדין, מעניין ושונה מהקינוחים הרגילים של החג.

כשר, בינוני, חלבי

החומרים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:

לעוגה:

  • 200 גר' חמאה רכה
  • 3/4 כוס (150 גר') סוכר
  • 5 כפות (125 גר') סוכר חום דמררה
  • 5 ביצים, מופרדות
  • 3 כוסות (255 גר') שקדים מולבנים, טחונים
  • 4 כפות (40 גר') קורנפלור
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 2 כפות ברנדי
  • 1 גביע (250 גר') גבינת ריקוטה
  • 2/3 גביע (165 גר') גבינה לבנה 9%
  • קורט מלח
  • 200-150 גר' פירות יער קפואים

לציפוי השמנת החמוצה:

  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 1 כפית (7 גר') סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל

לפטל בקרמל:

  • 1/3 כוס (70 גר') סוכר
  • 100 גר' פטל קפוא
  • מיץ מ-1/2 לימון

אופן ההכנה:

העוגה:

1. מעבדים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר והסוכר החום עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את החלמונים זה אחר זה, וממשיכים לעבד עד שהתערובת אחידה וחלקה.

2. מוסיפים לתערובת את השקדים הטחונים, הקורנפלור, קליפת הלימון והברנדי וממשיכים לעבד עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הריקוטה והגבינה הלבנה וממשיכים לעבד עד שהתערובת אחידה.

3. מקציפים את החלבונים והמלח לקצף יציב. מקפלים את הקצף אל תוך התערובת ב-2-3 פעמים עד שהתערובת אחידה לחלוטין.

4. מוזגים חצי מתערובת העוגה לתבנית משומנת ומיישרים באמצעות מרית. מפזרים את פירות היער בצורה אחידה, מוזגים עליהם את שאר הבלילה ומיישרים.

5. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 60-50 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים והעוגה זהובה וריחנית. מצננים לחלוטין לפני הקישוט.

ציפוי השמנת החמוצה:

1. מערבבים בקערה את השמנת החמוצה, הסוכר ותמצית הווניל.

2. יוצקים את תערובת השמנת על העוגה המוכנה ומיישרים בעזרת מרית.

הפטל בקרמל:

1. מבשלים את הסוכר על אש גבוהה במחבת בינונית עד שנוצר קרמל.

2. מוסיפים בבת אחת את הפטל ומיץ הלימון ומבשלים 3-2 דקות עד שכל הפטל מזוגג אך עדיין שלם. מקשטים את ציפוי העוגה בפטל המקורמל.

פבלובה פסיפלורה עם קציפת מסקרפונה

כשר, בינוני, חלבי

אין כמו קינוח קליל ואביבי לאחר ארוחה כבדה. הפבלובה הזאת משלבת היטב את טעמי האביב: קן מרנג, קציפת מסקרפונה קלילה עם טעם לימוני ומעל הכל פסיפלורה שמספקת חמצמצות מרעננת.

החומרים ל-15-10 פבלובות אישיות:

לפבלובות:

  • 3 חלבונים
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס (100 גר') סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3/4 כוס (90 גר') אבקת סוכר

לקציפת המסקרפונה:

  • 1 גביע (250 גר') גבינת מסקרפונה
  • 1/3 כוס (70 גר') סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 4-3 פסיפלורות

אופן ההכנה:

הפבלובות:

1. מניחים בקערת מיקסר עם מטרפה את החלבונים והמלח ומקציפים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.

2. מוסיפים לקערה את תמצית הווניל ומיץ הלימון תוך כדי הקצפה, וממשיכים להקציף עוד 10 דקות עד שנוצר מרנג מבריק ויציב.

3. מנפים לקערה את אבקת הסוכר ומקפלים את המרנג בעזרת מרית עד שהוא אחיד.

4. מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים קיני מרנג על גבי שתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.

5. אופים את הפבלובות בתנור שחומם מראש ל-80 מעלות 3-2.5 שעות, עד שהן נפרדות בקלות מנייר האפייה.

קציפת המסקרפונה:

1. מניחים את המסקרפונה, הסוכר, תמצית הווניל וקליפת הלימון בקערת מיקסר עם מטרפה ומקציפים במהירות גבוהה עד שהתערובת אחידה.

2. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לקערה בזרם דק את השמנת המתוקה. מגבירים שוב את המהירות ומקציפים עד שמתקבלת קציפה אוורירית ורכה.

ההגשה: ממלאים כף אחת או שתיים של קציפת המסקרפונה בתוך כל פבלובה, מקשטים בפסיפלורה ומגישים מיד.

ריבועי טרפלס שוקולד לבן עם אוכמניות

כשר, קל, חלבי, כשר לפסח

טרפלס הם מסוג המתוקים שקל מאוד להכין והם תמיד נראים מיליון דולר. הטרפלס האלה משלבים בתוכם מתיקות שוקולדית נעימה וחמצמצות של אוכמניות טריות. ארזו אותם בשקית אורגנזה או בצלופן והרי לכם מתנת חג קטנה ומיוחדת שתוכלו להעניק לקרוביכם.

החומרים ל-16 טרפלס בינוניים:

  • 200 גר' שוקולד לבן
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 100 גר' אוכמניות טריות או קפואות

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד הלבן מעל בן מארי (או במיקרוגל).

2. מניחים את השמנת המתוקה, תמצית הווניל והמלח בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה.

3. מוסיפים את תערובת השמנת לשוקולד המומס וטורפים היטב בעזרת מטרפה.

4. מוזגים את תערובת הטרפלס לתוך תבנית מרובעת בגודל 18X18 ס"מ ומפזרים מעל אוכמניות בצורה אחידה. מצננים במקרר לפחות 4 שעות (עדיף לילה שלם).

5. חותכים את הטרפלס לקוביות בעזרת סכין חדה וארוכה, ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר.

סנדוויץ' נשיקות שקדים במילוי ריבת חלב

כשר, בינוני, חלבי/פרווה*

הערה: אם אינכם חובבים גדולים של ריבת חלב, אפשר למלא אותן בכל ממרח אחר שאוהבים: ממרח חלבה, שוקולד למריחה או אפילו ריבה ביתית.

החומרים ל-30 סנדוויצ'ים:

  • 4 חלבונים
  • קורט מלח
  • 3 כפות (60 גר') סוכר
  • 1 כוס (120 גר') אבקת סוכר
  • 1 כוס (85 גר') שקדים טחונים
  • ריבת חלב (או ממרח אחר) למילוי

* תלוי במילוי הנבחר

אופן ההכנה:

1. מניחים את החלבונים ואת המלח בקערת מיקסר עם וו הקצפה ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבן. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עוד 8-7 דקות, עד שנוצר קצף מבריק ויציב.

2. מוסיפים לקערה את אבקת הסוכר והשקדים הטחונים ומקפלים בעזרת מרית עד שהתערובת אחידה וחלקה.

3. מעבירים את התערובת לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים נשיקות קטנות. שומרים על מרווח של 2 ס"מ בין נשיקה לנשיקה.

4. אופים את הנשיקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 15-10 דקות, עד שהן מזהיבות.

מצננים לחלוטין ומנתקים מנייר האפייה.

5. על חצי מכמות הנשיקות מניחים מעט ריבת חלב (אפשר באמצעות שק זילוף או כפית) וסוגרים עם נשיקה נוספת לסנדוויץ'. שומרים בקופסה אטומה.

הכותבת היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט, המציע מתכוני אפייה בכל רמות הקושי

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: a8ad7e4337e35a61197