קציצות אנטרקוט ברוטב עגבניות

|

הכנה: שף אייל מרון, ביסטרו "טשרניחובסקי 6" 

קציצות אנטרקוט ברוטב של עגבניות טריות, בזיליקום וגזר

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2009/01/sizes/shutterstock_213110647קציצות-אנטריקוט-H_wo_680_382.jpg
צילום: שאטרסטוק

כשר, קל, בשרי

החומרים ל-5 מנות:

לקציצות:

  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 ק"ג בשר אנטרקוט טרי, טחון
  • 2 גזרים, מגוררים דק
  • מלח, פלפל
  • שמן זית, לטיגון

לרוטב:

  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/2 פלפל חריף, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, חתוכות לפרוסות דקות
  • 6 עלי בזיליקום
  • 20 עגבניות טריות, מגוררות*
  • מלח, פלפל
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפות שמן זית

* אפשר להחליף חלק מהעגבניות הטריות בשימורי עגבניות מרוסקות.

אופן ההכנה:

הקציצות:

  1. יוצקים שמן זית למחבת חמה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה. מסירים מהאש.
  2. שמים בקערה עמוקה את הבשר הטחון והגזר. מוסיפים את תערובת הבצל והשום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  3. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומשהים לחצי שעה במקרר לספיגת טעמים.
  4. מחממים במחבת שמן זית בגובה 2 ס"מ ומטגנים את הקציצות כדקה מכל צד.

הרוטב:

  1. מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל והגזר. מוסיפים את הפלפל החריף והשום. מנמיכים את האש ללהבה הקטנה ביותר ומבשלים כ-10 דקות.
  2. מוסיפים לסיר את העגבניות והבזיליקום. מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 6c35ecd887b82 at 21:15:51