קציצות בקר אפויות עם עדשים

|

שף אייל מרון, ביסטרו " טשרניחובסקי 6 | צלם: בועז לביא

מתכון קל וטעים לקציצות בקר דלות שומן עם עדשים וירקות שורש

צלם: בועז לביא

כשר, קל, בשרי

החומרים ל-5 מנות:

לקציצות:

  • 2 תפוחי אדמה, מגוררים דק
  • 1 בצל, מגורר דק
  • 1 ק"ג בשר בקר, טחון
  • 1 ביצה
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
  • 1 כוס כוסברה, קצוצה דק
  • 2 פרוסות לחם (ללא הקרום), רטובות וסחוטות
  • 2 כפות שמן
  • מלח, פלפל
  • 1 כוס סולת (או פירורי לחם), לציפוי הקציצות


לרוטב:

  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • 2 שורשי פטרוזיליה, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 שורש סלרי, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 פלפל חריף ירוק
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כוס עדשים שחורות (לברור ולשטוף היטב)
  • 1 כוס עדשים אדומות (לברור ולשטוף היטב)
  • 1 גבעול סלרי
  • 1 לימון פרסי, לתיבול</li>
  • מלח, פלפל
  • שמן זית, לטיגון


אופן ההכנה:

  1. סוחטים ביד את עודפי הנוזלים מהירקות המגוררים ומעבירים לקערה.
  2. מוסיפים לקערה את הבשר, הביצה, השום, הפטרוזיליה, הכוסברה, הלחם והשמן. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. משהים את התערובת לחצי שעה במקרר לספיגת טעמים.
  3. מוציאים מהמקרר ויוצרים מהתערובת קציצות. מצפים כל קציצה במעט סולת (או פירורי לחם).
  4. מסדרים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-250-300 מעלות כ-10 דקות. מוציאים ומניחים בצד.

הרוטב:

  1. יוצקים מעט שמן זית למחבת רחבה ומאדים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הגזר, השום, שורש הפטרוזיליה, שורש הסלרי, הפלפל החריף, הכורכום, הכמון. מתבלים במלח ופלפל.
  2. מוסיפים למחבת את שני סוגי העדשים, גבעול הסלרי והלימון הפרסי. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  3. מבשלים כ-20 דקות, עד שהעדשים מתרככות. מוסיפים את הקציצות האפויות לרוטב ומצמצמים את הרוטב עד שהוא מסמיך.

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: a8ad7e4337e35a61197