קציצות תפוחי אדמה ופרמזן

|

כתיבה והכנה: שף שאולי הופמן

מתכון מפנק לקציצות תפוחי אדמה עם פרמז’ן, שמגישים על פלחי לימון ועגבנייה. לוהט!

קציצות תפוחי אדמה ופרמז'ן | צלם: א.ס.א.פ קריאייטיב | thecreativeeyes,shutterstock

מצרכים:

ל-2 מנות:

1 תפוח אדמה

1/2 כוס קמח לבן

100 גר' חמאה

2 כוסות (1/2 ליטר) חלב 3%

3 כפות גבינת פרמזן, מגוררת

1 כפית מלח

2 כוסות פרורי לחם דקים (עדיף מוזהבים)

שמן לטיגון

להגשה:

1 לימון, חתוך לרבעים

1 עגבנייה, חתוכה לפלחים

אופן ההכנה:

1. מבשלים את תפוח האדמה במים עד ריכוך מלא ומועכים לפירה חלק.

2. ממיסים על אש בינונית בסיר נפרד את החמאה. מוסיפים בהדרגה את הקמח תוך כדי ערבוב. מוסיפים את החלב ומערבבים היטב במטרפה עד הסמכה. מוסיפים את גבינת הפרמזן ומבשלים כדקה נוספת.

3. מערבבים את התערובת עם הפירה ומוסיפים את המלח. מחלקים את התערובת לקרוקטים בגודל של תחתית כוס ומקררים.

4. מחממים את השמן במחבת עמוקה ורחבה. מצפים את הקרוקטים בפירורי לחם ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. מניחים על נייר סופג ומפזרים מיד מעט מלח. מגישים מיד עם הלימון ופלחי העגבנייה.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 6fbd647d022b47ccc