קרפ שוקולד חם ועוגיות אגוזי פקאן

|

צילום: חגית גורן

קרפ שוקולד חם עם שברי עוגיות פקאן הוא המנה המושלמת לימים שמצריכים אוכל מנחם

מתכון קל לקרפ שוקולד חם ושברי עוגיות פקאן | צלם: חגית גורן

מצרכים:

לקרפים:

1 כוס קמח לבן

3 ביצים

2 כפות שמן קנולה

3 כפות חמאה מומסת

קורט מלח

3 כפות סוכר

כף של תמצית וניל איכותית

כוס וחצי חלב

הכמות היא ל 10-15 קרפים


לעוגיות אגוזי פקאן:

כוס ושליש אגוזי פקאן
שלושת רבעי כוס אבקת סוכר
חלבונים מארבע ביצים גדולות
2 כפות סוכר
לרוטב שוקולד חם:

חצי כוס חלב
חצי כוס שמנת מתוקה
1 חבילת שוקולד מריר
מקל וניל ישן/מקל קינמון

לקצפת:
מיכל שמנת
2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

אופן הכנת הקרפים:
1. שמים את כל המוצרים היבשים יחד בקערה : קמח (עדיף מנופה למנוע גושים) מלח וסוכר.
2. לאחר מכן, מוסיפים את הנוזלים: חלב, ביצים, שמן וחמאה מומסת, ומערבבים היטב עד קבלת מסה סמיכה ללא גושים (ניתן לסנן את המסה).
3. מכניסים למקרר לשעה.
4. לאחר מכן, מחממים מחבת רחבה על אש בינונית רחבה ומשמנים עם חמאה. יוצקים עם מצקת מסה למחבת המשומנת ומחממים את הקרפ עד שהוא מתחיל לקבל צבע חום בהיר. הופכים על צלחת, משמנים וממשיכים לקרפ הבא.
אופן הכנת העוגיות:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. טוחנים את האגוזים ואבקת הסוכר יחד לאבקה אחידה.
3. מקציפים את החלבון עם הסוכר לקצף אחיד וחלק.
4. מקפלים את תערובת האגוזים לקצף החלבונים בעדינות בעזרת מרית.
ממלאים שק זילוף עם צנתר חלק מספר 8, מזלפים עוגיות בקוטר 3 סנטימטר על נייר אפייה ומכניסים לתנור לכ-17-20 דקות.
אופן הכנת הרוטב:
1. מרתיחים חלב, שמנת ומקל וניל/קינמון יחד בסיר קטן.
2. לאחר הרתיחה שופכים את השוקולד לתוך הסיר, מוציאים את המקל וטוחנים עם בלנדר יד עד לקבלת רוטב אחיד.
3. מניחים לרוטב להתקרר מעט.
אופן הכנת הקצפת:
מקציפים יחד את כל המרכיבים עד לקבלת קצפת יציבה ושומרים במקרר.
לסיום:
1. מורחים את הקרפים בממרח שוקולד/נוטלה ומפזרים שברי עוגיות פקאן.
2. סוגרים ומקשטים ברוטב שוקולד חמים וקצפת.
מתכון של השף-קונדיטור עמר זרניצקי דרומי

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 6c35ecd887b82 at 21:11:19