חלפיניו פופרס: פלפלים פריכים במילוי שמנת

| מאת: עז תלם

עז תלם התאהב במנת הדיינרים הפופולרית מארצות הברית ומציע פיקנטי ובשמן עמוק ופירורי לחם

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2016/11/sizes/At_012_H_wo_680_382.jpg
חלפיניו פופרס – פלפלים במילוי גבינת שמנת בציפוי פריך | צילום: בועז לביא

 

רכיבי המנה מאזנים ומחמיאים זה לזה: השמנת מעדנת את החריפות של הפלפל ומהווה ניגוד קרמי לציפוי הפריך ותוספת של מיץ לימון למילוי מרענן את כל הסיפור והופך אותו לשמח. המתכון מבוסס על המדריך המפורט שהופיע באתר Serious Eats

החומרים ל-3 מנות |   בינוני  |    חלבי

300 גר' פלפלי חלפיניו
300 גר' גבינת שמנת
2-3 כפות מיץ לימון טרי
מעט כמון טחון
מלח
1 כוס קמח לבן
1 כוס חלב
1 כוס פירורי לחם
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה

1. חותכים את הפלפלים לגלילים באורך 3.5 ס"מ בערך ומסירים את הגרעינים ואת הקרום הלבן שבתוכם (מומלץ לעשות זאת עם כפפות כדי למנוע צריבות).

2. מערבבים את גבינת השמנת עם מיץ הלימון והכמון.

3. מוסיפים מעט מלח אם צריך.

4. ממלאים את הפלפלים במלית בעזרת כפית קטנה.

5. טובלים את הפלפלים הממולאים בקמח, ואז בחלב, ואז שוב בקמח ושוב בחלב.

6. מצפים את הפלפלים הטבולים בפירורי הלחם.

7. מטגנים את הפלפלים בשמן החם בכמה סבבים במשך 3־4 דקות או עד שהם מזהיבים.

8. מניחים על נייר סופג ומגישים מיד.

חלפיניו פופרס – פלפלים במילוי גבינת שמנת בציפוי פריך | צילום: בועז לביא

חלפיניו פופרס – פלפלים במילוי גבינת שמנת בציפוי פריך | צילום: בועז לביא

 

לעוד מתכונים של עז תלם שיפיקו לכם את המיטב משלל סוגי הפלפלים:
עז תלם דואג שלא תתבלבלו בפלפלים
צ'ילי קון קרנה
סלט רומסקו – פלפלים קלויים עם עגבניות, שקדים ושום

צילום בועז לביא | סטיילינג ענת לבל

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: a8ad7e4337e35a61197