תרד שחור עם פול ירוק וצ'ילי

| מאת: עז תלם

עז תלם לקח תבשיל טריפוליטאי מפואר, עידן את מרכיביו והפך אותו אותו למנה ירוקה, רעננה ופיקנטית של תרד מרוכז, פול ופלפל צ'ילי טרי

 

תרד שחור, בקילה, טבחה בסלק – שמות רבים יש במטבחים של יוצאי טריפולי ותוניס למנה שכוללת שיטת הכנה ייחודית לעלי תרד. בזמן שבמטבח האירופי דוגלים בבישול מהיר של העלים כך שישמרו על צבע ירוק ורענן, בשיטת ההכנה הזו מבשלים אותם בהרבה שמן על אש קטנה לאורך זמן, עד שהם מאבדים את מרבית המים שהכילו וטעמם מתרכז ומתעצם.

הבישול הארוך של התרד הוא רק שלב בדרך להכנת תבשיל מפואר שכולל גם שעועית, נתחי בשר, קציצות משומן טלה בשם קוקלה ולעתים גם מעיים ממולאים. אני הפסקתי את תרשים הזרימה של המנה בתחילתו, ופשוט לקחתי את התרד המרוכז ושידכתי לו שני מרכיבים: פול טרי, עוד ירק עונתי נהדר (אם אתם אלרגיים אפשר להשתמש באפונה או בקישואים מוקפצים קלות בשמן זית) ופלפל צ'ילי טרי, שנותן רעננות וחריפות. אם לא מצאתם תרד תורכי, גם עלי מנגולד (הפעם בלי הגבעולים) יתאימו כאן.

חומרים ל-4 מנות | בינוני | פרווה | טבעוני

לתרד

3 צרורות יפים (1 ק"ג) תרד תורכי, שטוף היטב, מיובש וחתוך לרצועות בעובי 2­-3 ס"מ (כולל הגבעולים)
קורט מלח גס
1/2 כוס שמן זית
1/2 ק"ג תרמילי פול
1­-2 פלפלים אדומים חריפים פרוסים דק

תרד שחור עם פול ירוק וצ'ילי | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

תרד שחור עם פול ירוק וצ'ילי | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

אופן ההכנה

1. מניחים את התרד, המלח ושמן הזית בסיר. מבשלים את התרד על אש גדולה עד שהוא מתכווץ מאוד והסיר מתמלא בנוזלים. מקטינים את האש לבינונית וממשיכים לבשל במשך 5-10 דקות, עד שהנוזלים מתאדים.

2. מקטינים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך 45 דקות, עד שהתרד מקבל צבע כהה ועמוק מאוד וטעמיו מתרכזים (המהדרין ממשיכים לבשל עוד חצי שעה). אפשר להכין את התרד 3 ימים מראש.

3. מחלצים את הפולים מהתרמילים וחולטים אותם במשך 2­-3 דקות, עד שהם מתרככים מעט. מסננים ושוטפים במים קרים. פותחים את הקליפה הירוקה הדקה ודוחפים החוצה את הפולים. אפשר להכין את הפולים 3 ימים מראש.

4. מחממים את הפולים והתרד והשחור ומגישים עם פרוסות הפלפל החריף. אפשר לשדך למנה את קוסקוס התירס או אורז.

מתכונים נוספים של עז תלם:

1. סלט סלרי אפוי עם עשבי תיבול, תפוזים ואבוקדו
2. מרק אפונה וחסה עם פסטו שום ירוק
3. תבשיל מנגולד, דלעת ולימון כבוש עם קוסקוס תירס
4. ארטישוקובה חמוסטה
5. צוואר טלה ברוטב ת'וּמִייֵה עם אפונה טרייה

ירקות עלה הביתה
כלים לורי גולדשטיין

צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 2a02f473306378cefdcc2 at 03:34:57