דלעת ערמונים עם דג לבן ברוטב לימוני

| מאת: וויסקי בר-מוזיאון

מתכון פשוט למנה שמעלה את הירקות הממולאים לרמה אחרת. דלעת הערמונים חובקת דג לבן חמצמץ ברוטב שמנת קטיפתי ויחד הם תוספת מושלמת לארוחה מפנקת

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2016/12/sizes/1_H3_wo_680_382.jpg
דלעת ערמונים עם דג לבן ברוטב לימוני | צילום: אנטולי מיכאלו

 

החומרים ל-4 מנות  |   קל |   חלבי

4 יחידות דלעת ערמונים בינונית
4 כפות שמן זית
חומץ בלסמי
מלח, פלפל שחור
4 פילטים (כ־150 גר' כל אחד) של דג לבן (דניס, לברק, בורי או מוסר)
4 ענפי תימין

לרוטב

1 קוביית חמאה
1 כפית שום כתוש
1/3 כוס יין לבן
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
מיץ סחוט מ־2 לימונים
1/4 לימון חתוך לקוביות קטנות

 

אופן ההכנה

1. קוטמים לדלעות את הראש, מנקים את הגרעינים, יוצקים לכל דלעת כף שמן זית, מעט חומץ בלסמי, מלח ופלפל ואופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות.

2. מניחים על הפילטים ענפי תימין, מלח ופלפל ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהעור כלפי מעלה.

3. צולים את הדגים במשך 15־12 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.

הרוטב

1. מטגנים במחבת על אש קטנה את החמאה עם השום עד הזהבה.

2. מוסיפים את היין, מבשלים במשך 2־3 דקות ומוסיפים את השמנת.

3. מבשלים על אש קטנה עד קבלת רוטב סמיך.

4.מוסיפים את מיץ הלימון והלימון ומערבבים.

5. מניחים את הדג בדלעת בעדינות ויוצקים את הרוטב.

דלעת ערמונים עם דג לבן ברוטב לימוני | צילום: אנטולי מיכאלו

דלעת ערמונים עם דג לבן ברוטב לימוני | צילום: אנטולי מיכאלו

 

לעוד מתכונים שיעשו לכם ערב סילבטר מוצלח:

ברוסקטה כבד אווז ושזיף שיכור
סלט סינטה, עגבניות וירוקים
קרפצ'ו קולרבי ואנשובי
פילה בקר בגלייז ויסקי על קרם ארטישוק ירושלמי
ולקינוח – קרמבו בראוניז

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 6c35ecd887b82 at 05:13:32