פסטה ברוטב פטריות ויין לבן

| מאת: עז תלם

בסופו של דבר, אין על המטבח האיטלקי. מתכון קלאסי ופשוט למנת פסטה בחמאה ויין לבן ושלל פטריות מעשירות טעם. ויני וידי ויצ'י

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2017/02/sizes/Mushroom_004_H_wo_680_382.jpg
פסטה ברוטב פטריות ויין לבן | צילום: בועז לביא

 

מתכון נהדר לפסטה בחמאה, יין ופטריות – מנה איטלקית קלאסית, בלי טוויסטים ובלי התחכמויות. כדאי להשתמש בכמה שיותר סוגי פטריות בשביל הגיוון והאופי.

החומרים ל-4־6 מנות |   קל  |   חלבי

1 חבילה (500 גרם) פסטה ארוכה (לינגוויני)
4 כפות שמן זית
1 סלסילה פטריות שמפיניון פרוסות
3 פטריות פורטבלו חצויות לאורך ופרוסות
1 סלסילה פטריות יער חתוכות לרצועות
3 פטריות מלך היער חתוכות לאורכן ופרוסות (לא חובה)
מלח, פלפל שחור
3 שיני שום פרוסות
1/2 כוס יין לבן
40 גרם חמאה
10 גבעולי עירית פרוסים דק
50 גרם גבינת פרמזן מגולפת בקולפן

 

אופן ההכנה

1. מבשלים את הפסטה דקה פחות מהוראות היצרן (היא תמשיך להתבשל עם הרוטב).

2. שומרים כוס ממי הבישול.

3. מחממים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את כל סוגי הפטריות ומעט מלח ומטגנים על אש גדולה במשך 3־2 דקות, עד שהפטריות מתרככות מעט.

4. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן 2־1 דקות נוספות, עד שהפטריות מתחילות להגיר נוזלים.

5. מוסיפים את היין הלבן, מערבבים היטב ונותנים ליין להצטמצם עד שנותרת 1/3 מכמות הנוזל.

6. מוסיפים את החמאה ו־1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה, מרתיחים, נותנים לרוטב להסמיך מעט ומתבלים במלח ופלפל.

7. מוסיפים את הפסטה המבושלת עם מחצית מכמות העירית הקצוצה ומערבבים היטב.

8. מבשלים במשך חצי דקה עד שהרוטב נספג והפסטה אל דנטה.

9. טועמים ומתבלים שוב במידת הצורך.

10. אם רוצים רוטב מעט יותר נוזלי מוסיפים עוד ממי הבישול של הפסטה.

11. מגישים ומעטרים בעירית שנותרה ובגילופי הפרמזן.

 

פסטה ברוטב פטריות ויין לבן | צילום: בועז לביא

פסטה ברוטב פטריות ויין לבן | צילום: בועז לביא

 

לעוד מתכונים עשירים בפטריות

מרק פטריות תאילנדי
קובה סינייה מפטריות ועדשים
המדריך של עז תלם לפטריות

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 82fb693ac3d5e3d1c at 12:19:52