רביולי דלעת, חמאת מרווה ועוגיות לוטוס

| מאת: שף קובי בכר |

שף מלון ממילא קובי בכר | צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג נעה קנריק 

 

רביולי דלעת משגעים בחמאת מרווה עם ציפוי פריך של עוגיות של עוגיות

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2014/12/sizes/lotus1523_h_wo_680_382.jpg
רביולי דלעת בציפוי עוגיות לוטוס | צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים ל־6 מנות

250 גר' קמח פסטה 00

10 חלמונים

20 גר' שמן זית

5 גר' מלח

500 גר' דלעת ללא הקליפה

טימין

מלח ים אטלנטי

50 גר' חמאה

6 עלי מרווה

6 עוגיות לוטוס

אופן הכנה:

1. בקערת המיקסר מניחים את הקמח, את החלמונים ואת המלח ולשים במהירות בינונית בעזרת וו לישה כ־5 דקות. מוסיפים את שמן הזית ולשים כ־5 דקות נוספות לקבלת מרקם אחיד.

2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה, לשים כדקה נוספת ומחלקים את הבצק לשניים. עוטפים בניילון נצמד ומניחים כשעה במקרר.

3. במהלך מנוחת הבצק מכינים את המילוי: חותכים את הדלעת ל־3 חלקים, מתבלים בשמן זית, מלח ים ותימין, עוטפים בנייר כסף ואופים בתנור כ־45 דקות בחום של 200 מעלות.

4. מסירים את נייר הכסף, מועכים את הדלעת האפויה בעזרת מזלג, מתבלים, אם יש צורך, בשמן זית ובמלח ים, מערבבים היטב ומניחים בצד להתקרר.

5. במכונת פסטה מרדדים את הבצק בשלבים: מתחילים מהעבה לדק, ובכל מעבר יורדים במידה אחת עד לעובי המינימלי. קורצים את הבצק לעיגולים בקוטר של 7 ס"מ.

6. לכל רביולי נשתמש בשני דפי בצק: על אחד נניח ככפית מהמילוי, ובשני נסגור ונהדק היטב את השוליים. את הרביולי מניחים על תבנית מקומחת (ניתן לאחסן במקפיא עד לשימוש).

אופן הגשה:

ממסים את החמאה במחבת ומוסיפים לה את עלי המרווה וחצי כוס מים. במקביל, בסיר מים רותחים, מבשלים את הרביולי כ־2 דקות ומעבירים למחבת חמאת המרווה. מערבבים בזהירות עד שהחמאה עוטפת את כל חלקי הרביולי.

בצלחת אישית מניחים כ־5 יחידות רביולי, ומעל מפוררים עוגיית לוטוס.

הכלים באדיבות סטודיו 1220

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 6c35ecd887b82 at 21:10:06