תבשיל מנגולד, דלעת ולימון כבוש עם קוסקוס תירס

| מאת: עז תלם

אחרי שעבר את נבחרת השופטים של "משחקי השף", ליל סדר קטן עליו. עז תלם מרכיב לכם ארוחת חג אביבית במיוחד והפעם, תבשיל מנגולד, דלעת ולימון כבוש עם קוסקוס תירס

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2016/04/sizes/Green_029_h_wo_680_382.jpg
תבשיל מנגולד, דלעת ולימון כבוש עם קוסקוס תירס | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

 

אם היה אפשר לרשום פטנט על מתכון, הייתי עושה זאת כבר בשנה שעברה, כשפיצחתי את הדרך להפוך קמח תירס לקוסקוס נטול חמץ וגלוטן. זה שוס אמיתי שמאפשר ליהנות בימי החג לא רק מאורז, מצות ופירה. הכוכב הירוק של המנה הוא המנגולד. אני משתמש בגבעולים הבשרניים בתחילת הבישול, כדי שיתרככו עם הדלעת, ואז אני מוסיף את העלים, שמתבשלים תוך דקות ספורות. להוספת מרקם פריך אפשר לעטר את המנה בשקדים פרוסים קלויים.

חומרים ל-4 מנות | בינוני | פרווה | טבעוני

לקוסקוס

2 כוסות קמח תירס לפולנטה אינסטנט (גרגירים דקיקים, בעובי של סולת)
1/4 כוס שמן (זית או רגיל)
1 כפית גדושה מלח
½2 כוסות מים

לתבשיל מנגולד דלעת

1 צרור מנגולד טרי
3­-4 כפות שמן זית
6­-7 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
500 גר' דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
1 כוס מים
4 פרוסות לימון כבוש קצוצות (או 1 כף ממרח לימון כבוש)
מלח, פלפל שחור

תבשיל מנגולד, דלעת ולימון כבוש עם קוסקוס תירס | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

תבשיל מנגולד, דלעת ולימון כבוש עם קוסקוס תירס | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

אופן ההכנה

הקוסקוס

1. מניחים את קמח התירס בסיר, מוסיפים את השמן והמלח, מערבבים היטב ומוסיפים את המים. מרתיחים תוך כדי בחישה. מקטינים את האש, מכסים ומבשלים במשך 8­-12 דקות, עד שכל המים נספגים בקמח התירס והוא יבש למגע.

2. מסירים מהאש ומצננים לגמרי. מעבירים את הקוסקוס לקערה ומפוררים את התערובת לחתיכות גדולות. מעבירים את החתיכות לנפת קוסקוס ומסננים דרכה את קמח התירס המבושל. אם אין לכם נפת קוסקוס העבירו את החתיכות למעבד מזון והפעילו בכמה פולסים עד שהגרגירים נפרדים. אפשר להכין את הקוסקוס 4 ימים מראש וגם לשמור בהקפאה עד שלושה חודשים.

תבשיל המנגולד והדלעת

1. מפרידים בין הגבעולים הלבנים לעלים הירוקים של גבעולי המנגולד. את העלים קוצצים לרצועות בעובי 1 ס"מ ואת הגבעולים חותכים לרצועות דקות.

2. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את השום ומטגנים במשך כחצי דקה, עד שהוא מפיץ ריח נעים.

3. מוסיפים אם קוביות הדלעת ואת גבעולי המנגולד ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כחצי דקה. מוסיפים לסיר את המים והלימון הכבוש ומערבבים.

4. מרתיחים, מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 15­-20 דקות, עד שהדלעת משנה את צבעה ומתרככת מעט.

5. מוסיפים את עלי המנגולד ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך דקה וחצי, עד שהם מקבלים צבע ירוק כהה ומתרככים. מתבלים במלח ופלפל לפי הצורך ומגישים עם קוסקוס התירס.

מתכונים נוספים של עז תלם:

1. סלט סלרי אפוי עם עשבי תיבול, תפוזים ואבוקדו
2. מרק אפונה וחסה עם פסטו שום ירוק
3. ארטישוקובה חמוסטה
4. תרד שחור עם פול ירוק וצ'ילי
5. צוואר טלה ברוטב ת'וּמִייֵה עם אפונה טרייה

ירקות עלה הביתה
כלים לורי גולדשטיין 

צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 6c35ecd887b82 at 13:04:43