10 דברים שלא ידעתם על קרמבו

צלם: א.ס.א.פ קריאייטיב |  Oliver Hoffmann,shutterstock
צלם: א.ס.א.פ קריאייטיב | Oliver Hoffmann,shutterstock

איך קראו לקרמבו בשנות ה-40, כמה קרמבואים נמכרים ביום ומה קורה לקרמבו במטוס? 10 עובדות שלא ידעתם על הממתק הכי טעים של החורף. וגם: מתכון לעוגת קרמבו מטריפה

88 שיתופים | 132 צפיות

1. מי זה "כושי"?

הקרמבו התחיל את דרכו כממתק בשנות הצנע, מאחר ויוצר מחומרי גלם זולים. בשנות ה-40 נמכר הממתק בארץ תחת השם "כושי".

2. לא צבר

הרבה ישראלים טועים לחשוב שמדובר בהמצאה ישראלית, אבל הקרמבו הומצא בכלל בדנמרק לפני כ-200 שנה.

3. קוראים לי קרמבו

בשנת 1966 החלה חברת ויטמן, שנרכשה בהמשך ע"י גלידת שטראוס, לייצר קרמבו. ויטמן נתנה לו את השם הנהוג עד היום.

4. קרמבו בטעמים

הטעם הפופולארי ביותר של קרמבו הוא וניל, ואחריו מוקה. לאורך השנים נעשו ניסיונות לפתח טעמים שונים כמו תפוז, תות ובננה. מחקרי צרכנים מראים כי אין ממש ביקוש לטעמים חדשים בקרמבו. הישראלים אוהבים את הקרמבו שלהם וניל וקצת מוקה.

5. ארזת לבד?

עד היום הקרמבואים נעטפים ידנית בסוף פס הייצור. אין מכונה עדינה דיה לעטוף את הממתק העדין הזה, אשר נמעך בקלות. עוטפות הקרמבו כל כך מיומנות שקצב העטיפה שלהן מסחרר – שתי שניות לקרמבו!

6. קרבו

הטמפרטורה האידאלית לשמירת קרמבו היא בחדר ב-15 מעלות.

7. איך את אוהבת את הקרמבו שלך?

69% אוכלים את העוגיה בסוף, 12% אוכלים את העוגיה ראשונה, 10% אוכלים את הקצף והעוגיה יחד ו-4% כל פעם אוכלים בדרך אחרת.
עוד דרכים יצירתיות לאכול קרמבו:
להקפיאו ולאכול כממתק קפוא.
לחממו כרבע דקה במיקרוגל.
השיטה הדנית (ממציאי הקרמבו): הם בכלל נוהגים למעוך אותו ולהוסיפו כתוספת לגלידה.

8. 300 אלף קרמבואים ביום

גלידת שטראוס מובילה את שוק הקרמבו בישראל ומוכרת מדי שנה 53 מיליון קרמבואים, שהם 300 אלף יחידות ביום בשיא עונת הקרמבו.

9. אמא, הבטחת לי קרמבו לשבת

הישראלים צורכים יותר קרמבו בסופי שבוע.

10. קרמבו במטוס

אם תנסו לקחת איתכם קרמבו במטוס הוא יתכווץ. למה זה קורה? הקרמבו מלא באוויר שיוצא החוצה בגלל הפרשי הלחץ במטוס.

הטקסט באדיבות שטראוס

מתכון לעוגת קרמבו/ אסתי ידידיה

מצרכים:

לתבנית בגודל 18X25 ס"מ

לבסיס:
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
1/4 כוס קקאו
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1/2 כוס קמח
1 כפית שטוחה אבקת אפייה

לציפוי:
8 קרמבואים
50 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה:

1. מערבלים בקערת מערבל במהירות גבוהה את חומרי הבסיס, מלבד הקמח ואבקת האפייה, במשך 4 דקות. מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומוסיפים לקערה. מערבלים במהירות בינונית כמה שניות עד שהקמח נבלע.

2. יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מוציאים את העוגה ומנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות.

3. מפרידים את העוגיות מהקרמבואים. מציבים את הקרמבואים, ללא העוגיות, במרווחים שווים על פני העוגה אחרי שזו הצטננה מעט ומחזירים לתנור ל-5 דקות. מורחים את הקצף בעדינות על גבי העוגה בגב של כף.

4. ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 20 שניות ומערבבים את התערובת בין הפולסים עד שכל השוקולד נמס והתערובת אחידה. אפשר להמיס בסיר כפול על אדים (בן מארי). מנטפים את השוקולד ברשת אלכסונית על גבי הקצף בשקית זילוף או במזלג בתנועות מהירות. מניחים לשוקולד להתמצק. שומרים אותו מכוסה בניילון נצמד מחוץ למקרר עד שלושה ימים.


שווה כל ביס. צילום: אסתי ידידיה