אצה לבריאות

היא טבעית, מחזקת את מערכת החיסון, משפרת את קצב חילוף החומרים, מאטה את תהליך ההזדקנות - ואלו הם רק מעט מסגולותיה. רוצים עוד? קבלו אצות

88 שיתופים | 132 צפיות

כלורלה היא אצה חד תאית הגדלה במים מתוקים. היא קיימת ביליון שנים, ושרדה בזכות קליפה עמידה ששמרה על שלמותה מבחינה תורשתית. צבעה של הכלורלה הוא ירוק כהה בשל ריכוז גבוה של כלורופיל. מקור השם כלורלה הוא לטיני: Chlor הוא הצבע הירוק, ו-Ella פירושו קטן. בזכות סגולותיה הכלורלה מכונהאבן החן הירוקה של המזרח.

ההרכב התזונתי של הכולרלה כולל חלבון, חומצות שומן חיוניות, פחמימות, מינרלים, ויטמינים, אנזימים, כלורופיל, נוגדי חמצון, CGF (ראשי תיבות של: Chlorella Growth Factor), שהוא גורם גדילה וסיבים ייחודיים. מדענים מנאס"א חקרו את האפשרות לתת לאסטרונאוטים תפריט המבוסס על כלורלה בטיסות חלל ממושכות.

על אף שהיא קיימת מתחילת היקום, היא התגלתה וזוהתה רק ב-1890, על ידי פרופסור מיקרוביולוג הולנדי בשם ביג'רניק (Beijernick), שהצליח לגדל אותה במעבדה שלו. מחקר יסודי יותר התל ב-1940, כשחוקרים יפנים הצליחו לפתח טכנולוגיה המאפשרת לגדל ולייצר כמויות מסחריות של כלורלה. האתגר שעמד בפניהם היה לשחרר את החומרים התזונתיים, הנמצאים בתא המוגן בתוך דופן קשיחה. השיטה שפיתחו שוברת את דופנות התא בלי לפגוע בערך התזונתי של החומרים הנמצאים בתוכו.

מחקרים עצמאיים הוכיחו שהאצה עשויה להיות תחליף לרוב תוספי המזון היקרים, ונוסף על כך, היא מסייעת לחזק את המערכת החיסונית ולהפחית את נזקי ההזדקנות. היא אפילו מגויסת למלחמה בסרטן ולתיקון נזקים שנגרמו מפגיעה ב-DNA.

הכלורלה ברחבי העולם

השימוש בכלורלה כתוסף מזון מוביל נפוץ מאוד ביפן. ההערכה היא שכעשרה מיליון אנשים ביפן צורכים כלורלה באופן סדיר. באופן יחסי, היפנים צורכים יותר כלורלה מאשר כמות האמריקאים שצורכים ויטמין ,Cהתוסף הפופולרי בארצות הברית. רבים צורכים את הכלורלה כמזון פונקציונלי ולא כתוסף מזון לאחר מאמץ גופני, למניעת מחלות, לאריכות ימים ולחיוניות.

חוקרים יפנים מצאו גם שהכלורלה מפחיתה את אחוזי השומן בגוף. הם בדקו קבוצה של 17 אנשים הסובלים מבעיות רפואיות, לצד קבוצת ביקורת של 17 אנשים בריאים. שתי הקבוצות קיבלו כלורלה לתקופה של 16 שבועות. בשתי הקבוצות נצפתה ירידה משמעותית של אחוזי השומנים, הכולסטרול ורמת הסוכר בדם.

ניסים ונפלאות

• משפרת את האנרגיה (חיוניות) ואת חילוף החומרים.
• משפרת את תפקוד מחזור הדם ואת בריאות הלב.
• מורידה את לחץ הדם ומאזנת את רמת הסוכר בדם.
• מאזנת את ה-PH בגוף כדי למנוע חומציות יתר בדם.
• מגנה מהתפתחות סרטן.
• שומרת ומחזקת את המערכת החיסונית.
• מסלקת רעלים מהגוף, כולל מתכות כבדות.
• מחזקת את הקיבה ומשפרת את מערכת העיכול.
• עוזרת לרפא פצעים, כיבים ורקמות שנפגעו.
• מעכבת תהליכי הזדקנות ותורמת לאריכות ימים.

בארצות הברית הפופולריות של הכלורלה עלתה במהירות, לאחר פרסומי מחקרים הטוענים שהיא מסייעת לסלק רעלים שמקורם בכימיקלים ובמזהמים סביבתיים, המחלישים את המערכת החיסונית. הפרסומים היו מגובים במחקר שנעשה באוניברסיטת וירג'יניה, שמצא כי תוסף כלורלה עשוי להפחית את לחץ הדם של חולים ב-50 אחוזים ולהפחית מאוד את כמות השומנים בגוף, כמו גם את הכולסטרול ואת הסוכר בדם.

גם בבריטניה משתמשים בכלורלה כדי לסייע באיזון סוכרת ויתר לחץ דם, כדי לשפר את תפקוד מערכת העיכול וכדי לחזק את המערכת החיסונית. מחקרים שנעשו שם הוכיחו שהכלורלה עוזרת לפתח בגוף "חיידקים ידידותיים", הסופגים רעלים מהמעי הגס, המשפרים את העיכול והמקלים על תסמינים של המעי הרגיז וכיבי קיבה. רופאים בריטים רבים כבר משתמשים בכלורלה כתוסף לחולים העוברים טיפולים לטיפול בסרטן.

אצה לטיפול בסרטן

מדענים מדרום קוריאה מצאו שהקרוטנידים שבכלורלה מסייעים למניעת סרטן. גם לאנשים בריאים יש בגוף מאות אלפי תאים סרטניים. תפקידה של המערכת החיסונית הוא להרוס אותם לפני שיתפתחו לגידול ממאיר, והופעה של מחלת הסרטן מעידה על תקלה בתפקוד שלה. רבים מהחוקרים טוענים שכדי למנוע סרטן, צריך לחזק את המערכת החיסונית, ואילו אצל המבריאים מסרטן חשוב לחזק את המערכת החיסונית כדי למנוע חזרה של המחלה.

מחקרים עדכניים הראו שהכלורלה ממריצה את המערכת החיסונית ומעודדת ייצור של אינטרפרון, העוזר לגוף להילחם בסרטן באופן טבעי. כשמערכת החיסונית מתחזקת, הגוף מסוגל להילחם נגד המחלה ולהגן על עצמו מפני וירוסים, חיידקים, כימיקלים וחלבונים זרים. במחקר שפורסם בירחוןThe Scientist" " בספטמבר 2010, נמצא שחומר ה- RNAהמצוי באצה מחסל באופן סלקטיבי תאים סרטניים בבני אדם, להבדיל מטיפולים כימותרפיים או מטיפולים קונבנציונליים אחרים, הפוגעים גם בתאים בריאים.

תועלת מגוונת

הכלורלה משפיעה על גוף האדם בארבע דרכים בסיסיות:

1. משלימה חסרים תזונתיים – מזון תעשייתי מעובד הוא דל בחומרים מזינים החיוניים לבריאות. הכלורלה היא מזון ירוק בסיסי שהוא תוספת המזון הטובה ביותר הידועה כיום. כלורלה יכולה להשלים חוסרים בתזונה של רוב האוכלוסייה. היא תוסף מומלץ לכל המשפחה – לתינוקות וילדים, למבוגרים ולגיל השלישי. היא גם מומלצת מאוד לחיות המחמד.

2. חיזוק מערכת החיסון – המחקרים הרבים אישרו שלכלורלה תועלת לאנשים עם מערכת חיסונית חלשה, והיא מומלצת במיוחד אם הם נתונים תחת לחץ.

3. סילוק רעלים – הכלורלה מסייעת לסלק מהגוף שרידי חומרי הדברה, תרופות, סיגריות או רעלים שהגוף מייצר (למשל במעי הגס, כתוצאה מאי תפקוד מערכת חילוף החומרים). כלורלה מסלקת מהגוף מתכות כבדות ורעלים כמו דיוקסין וחומרים אחרים, המשבשים את פעולת ההורמונים בגוף. נוסף על כך, דופנות התא הקשות מכילות סיבים מיוחדים, הקושרים והמסלקים חומרים לא רצויים מהגוף.

4. עיכוב תהליכי הזדקנות – כל התכונות הטובות שהוזכרו מסייעות לאריכות ימים. נוסף על כך, הכלורלה מכילה כמויות גדולות של נוגדני הזדקנות, כמו חומצות הגרעין RNA ו-DNA ומרכיב הגדילה הייחודי ה- .CGF

הCGF- מסביר את היכולת הגבוהה של הכלורלה להתרבות ומעודד גידול של תאים בריאים בגוף שלנו. תאים מתחדשים מעצמם ביעילות שוב ושוב בעזרת מזון מתאים ובעזרת ה-CGF, ה- RNAוה-DNA.


אצת הכלורלה מעכבת תהליכי הזדקנות. אילוסטרציה: ingimage

מטף עד זקנה

כלורלה מתאימה לכל גיל, מתינוקות ועד קשישים. אפשר לתת כלורלה מהולה במים נקיים לתינוקות שאינם יכולים לצרוך חלב. האצה מומלצת הרבה יותר מתחליפי חלב שאינם מספקים חומצות שומן, החיוניות להתפתחות אופטימלית של מערכת החיסון,של מערכת הראייה ושל המוח.

במקום מיצוי מרוכז, אפשר לצרוך כלורלה כמזון שלם ובכמויות גדולות ללא תופעות לווי. עד כה לא נמצאו השפעות שליליות על בריאותם של בני אדם.עם זאת, מכיוון שהכלורלה מסלקת רעלים מהתאים ומהרקמות, בהתחלה עלולות להופיע כמה תגובות אצל הסובלים מרמה גבוהה של רעלים במעי כגון:

1. גזים במעי בגלל שחזור של תפקוד המעי – התופעה צפויה לחלוף עם סיום ניקוי המעי.

2. בחילה וחום קל – הדבר מתרחש כיומיים-שלושה אצל אחוז קטן מהאנשים, הזקוקים במיוחד לכלורלה לשם התנקות מרעלים.

3. בתהליך הניקוי גם העור מפריש רעלים, ולכן יש אנשים העלולים לפתח פריחה או פצעונים בהתחלה.

המינון המומלץ

לשמירה על בריאות כללית, מומלץ להשתמש בשניים עד שלושה גרמים ביום, השווים לכפית אחת. אם מדובר בטיפול משלים, בעת מחלה או חולשה, אפשר להכפיל את הכמות לארבעה עד שישה גרמים ביום.

  • אתלטים או אנשים העובדים בעבודה פיזית יכולים לצרוך גם עשרה גרמים ביום.
  • אפשר ליטול כלורלה בכל שעה של היום ללא תלות בזמני הארוחות, אך יש יתרון בצריכתה לפני האוכל בעידוד פעולת מערכת העיכול.
  • כלורלה משווקת בטבליות, בקפסולות ובאבקה. יש גם CGFבצורת נוזל מרוכז המיוצר מכלורלה, המכיל מיצוי הגבוה יותר פי עשרה עד 15 אחוזים לעומת הריכוז הטבעי.
  • אפשר להוסיף את האבקה ליוגורט, למים או למיץ. ביפן נהוג להוסיף אבקת כלורלה למזונות שונים ובהם מרקים, דברי מאפה, דבש, תה ועוד.
  • אפשר להשתמש בכלורלה כמזון מוביל או כתוספת מזון.
  • בקניית כלורלה חשוב לשים לב לכיתוב שעל התווית. על האריזות מציינים את המרכיבים לפי סדר השכיחות שלהם: CGF, כלורופיל וחלבונים. איכות טובה של האצה כוללת: חלבון: 55-60 אחוזים. :CGF 10-15 אחוזים. כלורופיל: 2.5-3.5 אחוזים.
  • אנשים נוהגים לשאול כמה זמן חולף עד שהתועלת שהכלורלה מביאה מורגשת. התשובה היא שאנשים בריאים יחושו שיפור באנרגיה ובחיוניות שלהם כבר אחרי כמה ימים. מי שסובל מבריאות לקויה יחוש הטבה אחרי חודשיים-שלושה. ככל שריכוז הרעלים בגוף נמוך יותר, כך האיברים והבלוטות בגוף יחזרו לתפקד במיטבם בזמן קצר יותר.
  • מכיוון שהכלורלה נחשבת מזון ולא תרופה, אפשר לצרוך אותה ללא הגבלת זמן.