הכל זורם

| מאת: מערכת נישה

דירת קבלן שעברה מתיחת פנים עבור משפחה צעירה משלבת בין סגנון עיצוב כפרי, חם ומזמין, לבין קווים מודרניים, שמחים וקלילים

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2015/02/sizes/2-H2_wo_680_382.jpg
במרכז החלל תוכנן אקווריום באופן המקרין אור, תנועה וצבעוניות | צילום: אביבית וייסמן

הפרויקט: דירת קבלן בקריית מוצקין שעברה מתיחת פנים

עיצוב פנים והום סטיילינג: סיון ליבנה חכים

שטח הדירה: 120 מ"ר +גינה

משך הפרויקט: שלושה חודשים

עלות הפרויקט: 120 אלף שקלים

הדיירים: זוג בשנות ה-30 לחייהם + 2 ילדים

לסלון הבית נבחרו ספה אפורה, כריות צבעוניות ושטיח פסים שחור לבן | צילום: אביבית וייסמן

לסלון הבית נבחרו ספה אפורה, כריות צבעוניות ושטיח פסים שחור לבן | צילום: אביבית וייסמן

 

קונספט כללי:

בני המשפחה ביקשו לעצב לעצמם בית חם, מזמין, צעיר וצבעוני שישדר שמחה וקלילות וישלב סגנון עיצוב כפרי עם סגנון עיצוב מודרני.

המטבח:

מוסיפים צבע לחלל המונוכרומאטי | צילום: אביבית וייסמן

מוסיפים צבע לחלל המונוכרומאטי | צילום: אביבית וייסמן

המטבח עוצב בקווים נקיים, מינימליסטים ומודרניים. הקיר המרכזי חופה בחלקו התחתון בקורות עץ חרוצות ובחלקו העליון נצבע בצבע גירי שחור. בצמוד אליו מיקמה ליבנה חכים נישת גבס המוארת על ידי ספוטים.

מעל דלפק הישיבה הוצבו שלושה גופי תאורה שקופים ואווריריים המאפשרים זרימה בין הסלון והמטבח, ובמקביל תוחמים ומגדירים את הגבול שבין האזורים. כסאות בר ירוקים ופאנל אדום של מתקן המים מוסיפים צבע לחלל המונוכרומאטי.

המטבח ופינת הישיבה | צילום: אביבית וייסמן

המטבח ופינת הישיבה | צילום: אביבית וייסמן

מבואת הכניסה וחלל הסלון:

במבואת הכניסה עוצבה נישת גבס שבתוכה ארון אחסון בצבע אדום בשילוב זכוכיות סבתא כפריות. כדי לחמם ולרכך את האווירה חופו המסדרון וקירות הכניסה לבית באבני בריק בהירות וחמימות. לאור התקרות הנמוכות יחסית בדירה, נבחרו בקפידה ספוטים וגופי תאורה צמודי תקרה. לעומת זאת, באיזור פינת האוכל נבחר דווקא גוף תאורה תלוי בעל חוטים צבעונים אשר מתכתבים עם צבעוניות החלל.

מבואת הכניסה וחלל הסלון | צילום: אביבית וייסמן

מבואת הכניסה וחלל הסלון | צילום: אביבית וייסמן

לסלון הבית נבחרה ספה אפורה אשר קושטה בכריות צבעוניות בכדי שיתאימו למרחב, ועל הרצפה הונח שטיח פסים שחור- לבן שנותן טוויסט לקו המודרני ומוסיף רוך וחום. בנוסף, לבקשת דיירי הבית, במרכז החלל תוכנן אקווריום באופן המקרין אור, תנועה וצבעוניות.

נישת גבס שבתוכה ארון אחסון בצבע אדום בשילוב זכוכיות סבתא כפריות | צילום: אביבית וייסמן

נישת גבס שבתוכה ארון אחסון בצבע אדום בשילוב זכוכיות סבתא כפריות | צילום: אביבית וייסמן

חדר הילדים:

חדר הילדים עוצב בגוונים פסטליים כדי להקנות תחושה מרוככת לעומת העומס שבצבעוניות הצעצועים. בהתאם, על הקירות הודבק טפט גיאומטרי בגווני בז' ותכלת, בשילוב עם ריהוט ורוד ולבן.

חדר הילדים עוצב בגוונים פסטליים | צילום: אביבית וייסמן

חדר הילדים עוצב בגוונים פסטליים | צילום: אביבית וייסמן

גוונים פסטליים מקנים תחושה מרוככת לעומת העומס שבצבעוניות הצעצועים | צילום: אביבית וייסמן

גוונים פסטליים מקנים תחושה מרוככת לעומת העומס שבצבעוניות הצעצועים | צילום: אביבית וייסמן

חדר השינה של ההורים:

לבקשת זוג ההורים עוצב חדר השינה כחלל נעים, רגוע ושליו, המזמין לשקוע לתוכו ולנוח בסוף יום. בהתאם, על הקיר מאחורי גב המיטה נבחר טפט בצבע בז' עם פרחים לבנים למראה רך.

חדר השינה של ההורים. מזמין לשקוע לתוכו ולנוח בסוף יום | צילום: אביבית וייסמן

חדר השינה של ההורים. מזמין לשקוע לתוכו ולנוח בסוף יום | צילום: אביבית וייסמן

על קצה המזלג עם סיון ליבנה חכים:

אני מאמין עיצוב צריך להתחיל בהקשבה ללקוחות; לצרכים, לרצונות ולחלומות. יש שפע של אפשרויות עיצוב. יצירתיות היא המפתח.

גישת עיצוב בית הוא לא מוזיאון, הוא צריך להיות מתוכנן היטב ופונקציונאלי עם עדיפות שיהיה גם חם וצבעוני.

שטיח פסים שחור- לבן בסלון שנותן טוויסט לקו המודרני ומוסיף רוך וחום | צילום: אביבית וייסמן

שטיח פסים שחור- לבן בסלון שנותן טוויסט לקו המודרני ומוסיף רוך וחום | צילום: אביבית וייסמן

טיפ עיצוב לא תמיד צריך לרוץ לקנות דברים חדשים, לפעמים הפריטים מונחים לפנינו, וצריך רק לפתוח את העיניים, לדמיין, ולעשות להם Make Over קטן.

לא כדאי ליפול למלכודת הטרנדים, אחרת תמצאו את עצמכם משנים את הריהוט בבית כל חצי שנה.

האתר של סיון

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 6c35ecd887b82 at 13:24:25