חשוף לאהבה: בית בכפר שמריהו שכבש את ליבנו

| מאת: עדי יניב

איך נראה בית של דיירים שיש להם הכל אבל הם לא צריכים כלום? עיצוב פנים מינימליסטי ופיסולי בטון פונקציונליים מצליחים לעצור את הנשימה בכפר שמריהו

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2017/02/sizes/11111_H1_wo_680_382.jpg
בית גדול בעיצוב נקי: חזיתות לבנות ועמודים ישרים עם מסך הצללה פיסולי ממוטות פלדה שמוסיף עניין | צילום: אסף פינצ'וק

 

בית כ־550 מ"ר על מגרש של דונם וחצי בכפר שמריהו. לבית שלוש קומות ובהן שלושה חדרי ילדים, סוויטת הורים מרווחת, חדר אירוח, סלון, מטבח, פינת אוכל, קולנוע ביתי, חצר גדולה ובריכה.

מבט מהרחוב | צילום: אסף פינצ'וק

מבט מהרחוב | צילום: אסף פינצ'וק

 

הדיירים בני זוג בשנות ה־40 לחייהם ושלושת ילדיהם הקטנים.

התכנון הבית הלבן שממוקם על פינה בתחילת הרחוב מעורר סקרנות כבר מבחוץ אף על פי שהעיצוב אינו גרנדיוזי במיוחד. הוא משובץ במוטות פלדה לבנים שנראים כמו תכשיט פיסולי על גבי החזיתות ובנוסף מספקים פתרון הצללה פונקציונלי ויצירתי.

 מרפסת הסלון תחומה בעמודים וביניהם מסך פיסולי להצללה (בנצי עבודות ברזל) | צילום: אסף פינצ'וק

מרפסת הסלון תחומה בעמודים וביניהם מסך פיסולי להצללה (בנצי עבודות ברזל) | צילום: אסף פינצ'וק

 

הבית, שתכנן האדריכל גדי פרידמן (Roarc אדריכלים), עוצב בצורת האות L וגם החצר הסובבת אותו יוצרת L. זאת, מסביר פרידמן, "כדי לייצר שטח גינה מקסימלי במגרש הפינתי ובשביל שהחוץ ייראה כמעט מכל נקודה בתוך החלל".

 הגינה המעוצבת | צילום: אסף פינצ'וק

הגינה המעוצבת | צילום: אסף פינצ'וק

 

 

זאת גם הסיבה לכך שרוב קירות הסלון עשויים זכוכית. מיד בכניסה לבית נגלה קיר בטון חשוף שחוצה את הבית לכל אורכו וחולש על שלושת קומותיו. משמאל עומדות מדרגות תחומות במעקה עשוי כבלי פלדה המתוחים מתקרת הקומה העליונה ועד לרצפת המרתף, מדגישים ומעצימים את גובה החלל.

הסלון גדול עם חלונות גדולים. מימין ספרייה בעיצוב מינימליסטי (הביטאט) | צילום: אסף פינצ'וק

הסלון גדול עם חלונות גדולים. מימין ספרייה בעיצוב מינימליסטי (הביטאט) | צילום: אסף פינצ'וק

הקמין בסלון (אורטל קמינים) עשוי כחלון כפול הפונה אל הגינה | צילום: אסף פינצ'וק

הקמין בסלון (אורטל קמינים) עשוי כחלון כפול הפונה אל הגינה | צילום: אסף פינצ'וק

 

מול דלת הכניסה ניצב ספסל עץ בצורת אטב ענק בהשראת הפופ ארט שעוצב על ידי המעצבים האיטלקים מיקלה ופאולו בלדסארי.

ספסל העץ בכניסה לבית המעוצב כאטב | צילום: אסף פינצ'וק

ספסל העץ בכניסה לבית המעוצב כאטב | צילום: אסף פינצ'וק

 

בצדה השני של קומת הכניסה נמצא המטבח הרחב והמזמין שפונה לחצר ולבריכה. במרכזו אי גדול עשוי בטון וסביבו ארונות גבוהים לבנים (מטבחי טונצ'לי) ופינת אוכל.

 אי מבטון (טונצ'לי) במטבח וחיפוי עץ ממבנה שפורק (אבני טל) שמוסיף חום לקו המודרני | צילום: אסף פינצ'וק

אי מבטון (טונצ'לי) במטבח וחיפוי עץ ממבנה שפורק (אבני טל) שמוסיף חום לקו המודרני | צילום: אסף פינצ'וק

במרתף מוקמו שני חדרי ילדים מרווחים עם חדרי רחצה ויציאה לחצר משותפת, הנמצאת במפלס נמוך מהגינה הראשית. תכנון זה הופך את המרתף למואר ופתוח ממש כמו קומת הכניסה.

קולנוע ביתי ומרחב משחקים בקומת המרתף | צילום: אסף פינצ'וק

קולנוע ביתי ומרחב משחקים בקומת המרתף | צילום: אסף פינצ'וק

 חצר היוצאת מחדרי הילדים בקומת המרתף | צילום: אסף פינצ'וק

חצר היוצאת מחדרי הילדים בקומת המרתף | צילום: אסף פינצ'וק

חדר ילדים נוסף נמצא בקומת הכניסה, ובקומה העליונה יחידת הורים רחבת ידיים הכוללת גם חדר ארונות מרווח וחלל רחצה גדול מאוד ומואר, הפתוח לאזור השינה.

יחידת הורים מרווחת | צילום: אסף פינצ'וק

יחידת הורים מרווחת | צילום: אסף פינצ'וק

אזור הרחצה הפתוח ביחידת ההורים | צילום: אסף פינצ'וק

אזור הרחצה הפתוח ביחידת ההורים | צילום: אסף פינצ'וק

 

העיצוב שימוש בחומרים חמים כמו חיפוי הרצפה מעץ מלא ממבנה שפורק (אבני טל) לצד חומרים נאמנים למקורם כמו קיר בטון חשוף. "בעזרת בחירת חומרים ומרקמים נכונה", מוסיף פרידמן, "הכנסנו לחללי הבית השונים תחושת חום ביתית תוך היצמדות לעיצוב המודרני שביקשו הלקוחות ליישם בביתם, ששומר בקנאות על קו נקי ומינימליסטי".

קיר הבטון החוצה את הבית לכל אורכו | צילום: אסף פינצ'וק

קיר הבטון החוצה את הבית לכל אורכו | צילום: אסף פינצ'וק

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 6fbd647d022b47ccc