עיצוב פנים: איך נראית דירת נופש בתל אביב?

| מאת: יוליה פריליק-ניב

לופט תל אביבי ישן שופץ לדירת נופש שמיועדת לסופי שבוע עם מטבח קטן לארוחות קלילות וסלון מרווח ומואר שמזמין רביצה. עיצוב שעשה לנו חשק לחיות בחופשה אורבנית

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2017/02/sizes/1111_H4_wo_680_382.jpg
ספרייה שחלקה פתוח וחלקה סגור עם דלתות אפורות וכחולות בגדלים שונים, יוצרת עניין ומשלבת בתוכה קורות תומכות ואת הטלוויזיה | צילום: עמית גושר

 

הדירה 86 מ"ר בבניין ישן במרכז תל אביב שעברה שיפוץ כללי וכוללת יחידת הורים עם חדר רחצה צמוד, חדר ילדים, חדר רחצה נוסף, מטבח וסלון מרווח עם פינת אוכל.

הדיירים זוג בשנות ה־40 לחייהם ושני ילדיהם שמגורי הקבע שלהם בצפון הארץ.

התכנון המעצבת שלומית זלדמן מִקסמה את החלל כדי שיענה על דרישות הבעלים – דירה שתשמש למגורים עבור המשפחה בסופי שבוע ובחגים, ולעבודה באמצע השבוע. התכנון כלל פתיחת מרפסת סגורה, תכנון פינת אוכל מרווחת ומוארת, וסלון רחב שאפשר להסב בו בנוחות – כל אלה נמצאים בחלל אחד מואר ופתוח.

כל סנטימטר בדירה נוצל ביעילות בלי לגרוע מהמראה המוקפד והשפה האחידה | צילום: עמית גושר

כל סנטימטר בדירה נוצל ביעילות בלי לגרוע מהמראה המוקפד והשפה האחידה | צילום: עמית גושר

 

העיצוב את האווירה של לופט עירוני מודרני השיגה זלדמן באמצעות שימוש בחומרים תעשייתיים ובצבעוניות מונוכרומטית עם נגיעות קלות של צבע. החלון הגדול הפך לאלמנט עיצוב כשפרופיל בלגי שחור ממסגר את הפתחים הרחבים.

פרופיל בלגי שחור ממסגר את הנוף בפתחי החלונות במרפסת שנסגרה | צילום: עמית גושר

פרופיל בלגי שחור ממסגר את הנוף בפתחי החלונות במרפסת שנסגרה | צילום: עמית גושר

 

המטבח קטן ופוקציונלי ומשמש לארוחות קלילות. את עומקו הוא מקבל בזכות צבעו ובעזרת מסגרות דקות מסביב לדלתות. הקיר המוביל מהמטבח לפינת האוכל ולסלון נצבע בצבע שחור־לוח ומיועד לכתיבה עם גירים. פינת האוכל רחבת ידיים ניצבת קרוב לחלון ונהנית מאור יום נעים.

הרצפה בחלל הציבורי חופתה בבטון מוחלק בגוון אפור מעונן, שיוצר אשליה אופטית של מרחב גדול יותר כיוון שאינו מחורץ | צילום: עמית גושר

הרצפה בחלל הציבורי חופתה בבטון מוחלק בגוון אפור מעונן, שיוצר אשליה אופטית של מרחב גדול יותר כיוון שאינו מחורץ |צילום: עמית גושר

 

בסלון הגדול מוקמה ספת עור חומה ונוחה מטולמנ'ס, ספת שזלונג שחורה בסגנון האדריכל השווייצרי הנודע לה קורבוזיה והדומים לישיבה קלילה. ספריית ענק שחלקה סגור וחלקה פתוח, מתפרשת על קיר שלם, משלבת בתוכה את הטלוויזיה ואת הספרים של בעלי הבית.

מראה גדולה בכניסה לבית מגדילה את החלל ומסתירה ארון | צילום: עמית גושר

מראה גדולה בכניסה לבית מגדילה את החלל ומסתירה ארון | צילום: עמית גושר

 

התאורה ששילבה זלדמן בבית נעה בין פסי תאורה תעשייתיים לפסי צבירה עם ספוטים כדי ליצור תאורה דינמית בהתאם לצורך: תאורה ממוקדת וחזקה במהלך ישיבת עבודה או תאורה רכה ומעומעמת כשמבלים עם המשפחה.

חדר השינה של ההורים חופה בפרקט עץ חמים ועוצב בסגנון מינימליסטי.

חדר השינה חופה בפרקט עץ כדי להוסיף חום למראה המינימליסטי | צילום: עמית גושר

חדר השינה חופה בפרקט עץ כדי להוסיף חום למראה המינימליסטי | צילום: עמית גושר

 

מפתחי החלונות הורחבו על מנת להכניס כמה שיותר אור ואוויר. חדר הרחצה תוכנן סביב החלון הקבוע בו, שהוגדל, ומיקום הכיור נקבע בצד ולא באמצע כפי שנהוג בדרך כלל.הרצפה המעניינת בחדר, מורכבת משני סוגי שיש שהונחו בסגנון פיש־בון בשחור ולבן. הרצפה והכלים הסניטריים בשני חדרי הרחצה נרכשו בוויה ארקדיה. הקירות חופו במיקרו־טופינג במראה של מריחות בטון אפור.

ארון שירות עם מסגרת עץ ורשת מפח מחורר מסתיר את מכונת הכביסה והמייבש. פתח לכביסה מתוך חדר הרחצה מוביל היישר לתוך הארון | צילום: עמית גושר

ארון שירות עם מסגרת עץ ורשת מפח מחורר מסתיר את מכונת הכביסה והמייבש. פתח לכביסה מתוך חדר הרחצה מוביל היישר לתוך הארון | צילום: עמית גושר

רצפת חדר הרחצה של ההורים מורכבת משני סוגי אריחי שיש בשחור לבן שהונחו בסגנון פיש־בון | צילום: עמית גושר

רצפת חדר הרחצה של ההורים מורכבת משני סוגי אריחי שיש בשחור לבן שהונחו בסגנון פיש־בון | צילום: עמית גושר

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 6c35ecd887b82 at 13:01:38