איזה מותק!

הזדמנות להשקיע במי שאוהבים. מתנה מתוקה | צלם: בועז לביא
הזדמנות להשקיע במי שאוהבים. מתנה מתוקה | צלם: בועז לביא

פורים הוא הזדמנות טובה להפגין כישרון יצירתי במשלוח מנות מעוצב ומקורי. הנה כמה רעיונות של הבלוגרית שרית נובק. המתכונים כבר בפנים

88 שיתופים | 132 צפיות

תכשיטים מתוקים

קאפקייקס גדולים, מושקעים וחגיגיים לא צריכים יותר מקופסת פלסטיק שקופה, העטופה בסרט ורדרד. אם מדובר בכמה קאפקייקס קטנים – אפשר להגישם בקופסת עץ שכוסתה בוואשי טייפ (נייר דבק מעוטר מאורז) ליצירת מראה של תיבת תכשיטים

מסר בבקבוק

כשהמנה אסתטית וצבעונית, כגון קוביות קוקוס בניחוח ורדים, כל צנצנת שקופה תוכל לשמש ככלי המדגיש את יופייה. קשרו סביבה סרט צבעוני, והרי לכם משלוח מתוק אישי ושימושי

ללכת על ביצים

צבעו קרטון ביצים בצבע וורוד, פזרו בתוכו מעט רפיה חומה והניחו עוגיות ברֵכת קרמל טעימות מעשה ידיכם, ליצירת משלוח מנות מקורי ומפתיע מחומרים ממוחזרים
להשלמת הקו הטבעי – תפרו שקים קטנים מבד יוטה, הטביעו בהם צורת לב בצבע וורוד וקבלו שקית לעוגיות היכולה לשמש כמשלוח מנות.

שעת התה

כל תיבת עץ המחולקת לתאים, לרבות קופסה ששימשה לאחסון שקיות תה, אפשר לצבוע ולהשתמש בה ככלי הגשה לעוגיות נשיקה

דבר אליי בפרחים

התייחסו לעוגיות מעשה ידיכם כאל תכשיטים וארזו אותן בהתאם. עטרו את האריזה במוטיבים המקבילים לצורת העוגייה. במקרה זה – עוגיות פרח ריבה.

לישון כפיות

מארז של כפיות צבעוניות עם שוקולד וסוכריות הוא משלוח מנות מתוק ומקורי שוודאי ישמח גם את מושא אהבתכם

כקליפת העץ

קליפת עץ יכולה להפוך בקלות לקערת הגשה טבעית ורומנטית. צריך רק להניח בתוכה עוגיות לימונדה ורודה, לא יותר מזה. לקישוט שולחן רומנטי אפשר לשלב ענפים ופרחי נייר ורודים מעשה ידיכם.

חומרי גלם וקישוטים אכילים: מותק – בוטיק סוכר, www.motek-cakes.co.il
אריזות וכלים חד-פעמיים מעוצבים: פארטי-סט, www.partyset.co.il

המתכונים:

עוגיות נשיקה

זמן הכנה 90 דקות | רמת קושי קל-בינוני | כשר חלבי

החומרים ל-100 עוגיות קטנות
לבצק

250 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
4 חלמונים
1 כף ברנדי
2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קורנפלור
½1 כוסות (200 גרם) קמח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
למרנג
5 חלבונים
¾1 כוסות (350 גרם) סוכר
כמה טיפות צבע מאכל (לא חובה)

אופן ההכנה
הבצק
1 לשים את כל החומרים עד לקבלת בצק פירורי. 2 מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בחותכן. 3 מעבירים את העיגולים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל=180 מעלות עד להזהבה קלה.
המרנג
1 ממסים את החלבונים ואת הסוכר בבן מארי תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שרוב הסוכר נמס והתערובת חמימה למגע. 2 מעבירים את התערובת למערבל מזון ומקציפים במהירות גבוהה במשך 10 דקות עד שהקערה קרה למגע. אם רוצים נשיקות בצבעים, מטפטפים לקערה מעט צבע מאכל ומקציפים במשך דקה נוספת. 3 מעבירים את הקצף לשקית זילוף ומזלפים נשיקה על כל עוגייה. 4 אופים את העוגיות במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל=70-50 מעלות במצב טורבו.

קוביות קוקוס בניחוח ורדים

זמן הכנה 60 דקות | רמת קושי קל | כשר חלבי

החומרים ל-40 קוביות
3 כוסות קוקוס
⅓3 כוסות (400 גרם) אבקת סוכר
1 פחית חלב ממותק מרוכז
מעט תמצית מי ורדים (לא חובה)
מעט צבע מאכל ורוד

אופן ההכנה
1 מערבבים את הקוקוס, אבקת הסוכר והחלב המרוכז עד לקבלת תערובת אחידה. משטחים מחצית מהתערובת בתבנית ומעבירים למקרר. 2 מוסיפים למחצית הנותרת מעט תמצית מי ורדים וכמה טיפות של צבע מאכל ורוד. 3 משטחים את התערובת הוורודה על התערובת הלבנה ומעבירים להתייצבות במקרר לכמה שעות (או ל=30 דקות במקפיא). מוציאים מהקירור וחותכים לקוביות בסכין חדה.

עוגיות לימונדה ורודה

זמן הכנה 45 דקות | רמת קושי קל | כשר חלבי

החומרים ל-35 עוגיות
250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
3/4 כוס + 1 כף (100 גרם) אבקת סוכר
1 כף קליפת לימון, מגוררת
1 כף מיץ לימון
½1 כוסות (210 גרם) קמח
3/4 כוס (105 גרם) קורנפלור
לציפוי
3/4 כוס + 1 כף (100 גרם) אבקת סוכר
אבקת איבוק ורודה (לא חובה, להשיג בחנויות מתמחות)

אופן ההכנה
1 מקציפים את החמאה עד שהיא קרמית. מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה. 2 מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת, מיץ הלימון, הקמח והקורנפלור ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. 3 יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 2 ס"מ, מניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 12 דקות בתנור שחומם מראש ל=170 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות מעט בתחתית. מוציאים מהתנור, מצננים וטובלים כל עוגייה באבקת סוכר.

טיפ: לקבלת אבקת סוכר ורודה ערבבו אבקת סוכר עם אבקת איבוק ורודה

כפיות שוקולד

ממסים במיקרוגל או בבן מארי 100 גרם שוקולד מריר. כשהשוקולד נמס מערבבים לתוכו 1 כפית שמן. מוזגים מעט מהשוקולד לכפיות פלסטיק צבעוניות וזורים מעל סוכריות צבעוניות. מקררים עד להתקשות השוקולד.

קאפקייקס שוקולד

זמן הכנה 30 דקות | רמת קושי קל | כשר חלבי

החומרים ל-15 קאפקייקס (או 30 מיני-קאפקייקס)
50 גרם שוקולד מריר, קצוץ
50 גרם אבקת קקאו (עדיף בלגי)
1 כוס מים רתוחים
200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
1 כוס (200 גרם) סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
¼1 כוסות (175 גרם) קמח תופח
קורט מלח
לציפוי
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר

אופן ההכנה
1 מערבבים בקערה את השוקולד, אבקת הקקאו והמים. 2 מקציפים את החמאה והסוכר במערבל מזון עד שהתערובת תפוחה ובהירה. 3 מוסיפים את הביצים, תמצית הווניל ותערובת השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח והמלח וממשיכים לערבב עד איחוד. 4 מרפדים תבנית מאפינס במנג'טים, מחלקים את התערובת בין המנג'טים עד 2/3 מגובה המנג'טים ואופים במשך 15-10 דקות בתנור שחומם מראש ל=170 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים.
הציפוי
מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מזלפים תלולית קצפת על כל קאפקייק ומקשטים בסוכריות.

מיס פטל

הבלוג מיס פטל (misspetel.com) שייך לשרית נובק ולסתיו גרושקביץ. בבוקר הן הייטקיסטיות, אחרי הצהריים הן אימהות ובערב הן עקרות בית נואשות. בין לבין הן מנסות להכניס איזו משימה קטנה בשביל עצמן, משהו קטן לנפש. הבלוג מיס פטל עוסק באימהות, ביצירתיות ובמה שביניהן. שרית נובק היא אם לשניים, אופה אל תוך הלילה, הוגה, יוצרת וצלמת. סתיו גרושקביץ היא אם לשניים, טועמת, כותבת ועורכת.