כוכב הצפון

| מאת: ענבל דרור |

צילום INT2architecture

דירה באזור סנט פטרסבורג שברוסיה עוצבה בסגנון עכשווי המשלב קווי עיצוב סקנדינביים עם רהיטים מאמצע המאה, אלמנטים גרפיים וצבעוניות פסטלית נעימה, שיחד יוצרים חלל עדכני, פונקציונלי ומזמין במיוחד

אדריכלות ועיצוב פנים INT2architecture

מיקום סנט פטרסבורג, רוסיה

שטח הדירה 105 מ"ר

 

אחת המטרות הייתה ליצור חלל מרכזי גדול ומואר ככל האפשר, המחולק שלא באמצעות קירות לאזורי תפקוד שונים

אחת המטרות הייתה ליצור חלל מרכזי גדול ומואר ככל האפשר, המחולק שלא באמצעות קירות לאזורי תפקוד שונים

העיר סנט פטרסבורג נחשבת לאחת הערים היפות בעולם. מיקומה בצפון מערב רוסיה, סמוך למדי לגבולות סקנדינביה, פותח את העיר למגוון השפעות מבחוץ, והדבר ניכר בדירה שעיצבו אלכסנדר מלינין ואנסטסיה שבלבה, בעליו של המשרד הצעיר INT2architecture. המשרד פועל במוסקבה ובסנט פטרסבורג ומציע מגוון שירותים בתחומי האדריכלות, העיצוב, האמנות והצילום. הדירה עוצבה עבור זוג צעיר ללא ילדים בפרויקט מגורים אשר נבנה לאחרונה באחד מפרברי העיר, באזור המאפשר ליהנות מהנוף הכפרי המקיף את השכונה ועדיין לקחת חלק במה שמציעים החיים בעיר.

שטיח בדוגמה גיאומטרית משתלב עם כריות בהדפסים דומים

שטיח בדוגמה גיאומטרית משתלב עם כריות בהדפסים דומים

לוח חלק

המתכננים מספרים שכשהגיעו לדירה היא הייתה ריקה לחלוטין וזה היה מאוד נוח לצורך התחלה בתהליך העיצוב. לדבריהם עמדו בפניהם שתי מטרות: האחת – ליצור חלל מרכזי גדול ומואר ככל האפשר המחולק שלא באמצעות קירות לאזורי תפקוד שונים כמו מטבח, פינת אוכל, פינת עבודה וסלון; והשנייה – להפריד את החללים האינטימיים כמו חדר השינה, חדר האמבטיה וחדר ההלבשה מהחלל המרכזי. כדי להגשים את המטרות הללו ולהגדיל את שטח הדירה הם סגרו את המרפסת ו"הכניסו" אותה אל תוך הדירה. בדירה כמעט ואין חלונות, וכעת נכנס אור רב מהחלון הגדול שנוצר. המעצבים חיפו את כל שטח המרפסת שסופחה לדירה בעץ ויצרו מעין בקתת עץ שהם מכנים Playwood Box"", המשמשת כפינת אוכל אינטימית הנפרדת משאר החלל גם בזכות זה שהרצפה בה גבוהה מרצפת הדירה והתקרה בה נמוכה מהתקרה ביתר חללי הדירה. בשאר החלל יצרו מעין מקשה אחת המחולקת לפונקציות שונות בעיקר על ידי מדפי ספרים: מדפי הספרים שבמבואת הכניסה, המדפים היוצרים פינת עבודה מופרדת מהחלל המרכזי, והמדפים שבדופן יחידת המטבח היוצרים הפרדה בינו לבין הסלון. נראה כי גם סידור הספרים המיוחד על המדפים – חלקם במאוזן, חלקם במאונך תוך השארת מרווחים כך שהתאים אינם עמוסים ומאפשרים גישה נוחה לכל ספר – משפיע על הדינמיקה הנינוחה של החלל ועל אפשרות התנועה בו. שילוב חפצים על המדפים בין הספרים, כמו שרפרף באחת הכוורות, מוסיף מגע ספונטני לעיצוב הכולל.

מטבח מינימליסטי שכל מכשירי החשמל והאביזרים שבו מוסתרים בארונות ובנישות חבויות

מטבח מינימליסטי שכל מכשירי החשמל והאביזרים שבו מוסתרים בארונות ובנישות חבויות

אחד האתגרים המעניינים שעמדו בפני המעצבים היה שילוב המטבח המינימליסטי בחלל המרכזי כך שכל מכשירי החשמל והאביזרים יוסתרו בארונות ובנישות חבויות. בר קטן עם כיסאות גבוהים, קיר לבנים אשר נבנה במיוחד ולוח גיר, שאובים כולם מעולם העיצוב של בתי קפה וברים בוהמיינים ברחבי העולם ואינם מרמזים על עבודות בישול מאומצת המתבצעות במקום. הפסנתר שניצב בקיר שממול מזכיר אולי אף הוא את אותם מקומות בילוי.

שטח המרפסת הפך לפינת אוכל אינטימית הנפרדת משאר החלל בשל חיפוי מסוג שונה והגבהת הרצפה מגובה רצפת הדירה

שטח המרפסת הפך לפינת אוכל אינטימית הנפרדת משאר החלל בשל חיפוי מסוג שונה והגבהת הרצפה מגובה רצפת הדירה

השראה סקנדינבית

המעצבים מספרים כי הדירה עוצבה בהשראת הסגנון הסקנדינבי; מינימלזם רך, גוונים בהירים עם נגיעות פסטליות עדינות, חומרים פשוטים וטבעיים ולרוב גם קלים ורהיטים מודרניים בעלי קווים מעגולים וזורמים. השימוש באמנות גרפית מוסיף קלילות ושיק צעיר. לרצפה נבחר פרקט אלון לבן של חברת Pergo היוקרתית אשר לה סניפים ברחבי העולם. הפרקט משתלב עם הגוון הלבן חלבי של הקירות ועם הלבן הבוהק יותר של המדפים, ויחד הם שלושה גוני לבן בחלל, הנבדלים זה מזה ומשלימים זה את זה. שטיח בדוגמה גיאומטרית אשר נרכש באתר הקניות המקוון overstock.com (אפשר לקנות בו כמעט כל דבר – ממברשות שיניים חשמליות, דרך תכשיטים ועד ריהוט וציוד לבית) משתלב עם טפט ועם כריות בהדפסים דומים, כך שגם כאן יש משחק וריאציות על אותו נושא. ספה וכורסאות של חברת Poliform ושולחנות נמוכים של איקאה, אשר על אף היותם חדשים נראה כאילו נרכשו בשוק הפשפשים, מעניקים תחושת רטרו בלי שבעלי הדירה נאלצו לכתת רגליים או להוציא הון עתק על פריטים של מעצבי על. תשומת לב מיוחדת הושקעה בגופי התאורה: מנורות עומדות בגוון כתום בהיר של חברת Gubi הדנית וגופי תאורה מסיביים יותר של חברת Muuto בפינת האוכל, בשילוב גופי תאורה שקופים של חברות Centrsvetu  ו־Paloma במטבח, מסייעים אף הם בהגדרת כל אחד מהאזורים.

המרפסת נסגרה וסופחה אל שטח הדירה, והחלון הגדול שנוצר משמש כמקור האור העיקרי לחלל כולו

המרפסת נסגרה וסופחה אל שטח הדירה, והחלון הגדול שנוצר משמש כמקור האור העיקרי לחלל כולו

תעוזה בין הקירות

אם החלל המרכזי מאופיין בצבעוניות שקטה המשרתת את ההרמוניה בין האזורים השונים, הרי שהחללים הסגורים אשר העיצוב בהם אינו "גולש" לאזורים אחרים זכו למגע נועז יותר. אריחים של החברה הרוסית Kerama Marazzi אשר לה עיצובים בסגנונות שונים – יפני איטלקי, אנגלי ועוד – נבחרו לחדרי הכביסה והרחצה. בחדר הכביסה שולבו אריחים בדוגמה קונטרסטית של שחור־לבן ואילו בחדר האמבטיה שולבו אריחים בצבעוניות טורקיזית חזקה שמאוזנת באמצעות ריצוף גרניט בצבע אפור. הכלים הסניטריים, ובהם האמבטיה המעוגלת, יוצרים אווירה המשלבת בין ישן לחדש.

הסלון

הסלון

חדר השינה זכה למיטה של איקאה ולטקסטיל של המותג הדני House Doctor, המאופיין בקו חמים ולא פורמלי. אך נראה שמעל לכל, שילוב בין תכלת לכתום מעניק לחדר מראה נאיבי המתכתב מעט עם עיצוב חדרי ילדים. הדפס של שועל, בדומה לשאר ההדפסים בדירה, נקנה באתר society6.com. באתר מגוון רחב של מוצרים במחירים סבירים ואף נמוכים. על אלה נוספו כריות בהדפס נורבגי מסורתי ומנורות קריאה מדגם LOFT D1240 של חברת Jielde הצרפתית, הפועלת מ־1950 ומצטיינת בקשת צבעים נועזת.

נראה שהמעצבים הצליחו ליצור דירה קסומה שכיף לחיות בה. חלוקת התקציב המושכלת אפשרה להם לפנות לרשתות ולחנויות אשר טווח המחירים שלהן סביר, וההשקעה בפריטים יוקרתיים נעשתה במקרים שבהם עדיף להימנע מפשרה על איכות. חלוקה נכונה של החלל, אלמנטים ייחודיים כמו בקתת העץ המשמשת כפינת אוכל, לצד צבעונית רכה, מלמדים אותנו שאין חובה לפנות למעצבי על כדי לזכות בבית בעל סגנון ייחודי.

שילוב חפצים בין הספרים על המדפים מוסיף מגע ספונטני

שילוב חפצים בין הספרים על המדפים מוסיף מגע ספונטני

 

הצצה לחדר העבודה

הצצה לחדר העבודה

 

חדר העבודה

חדר העבודה

הכניסה

הכניסה

12__living_room-pכוכב הצפון

חדר הכביסה

חדר הכביסה

 

שילוב בין תכלת לכתום מעניק לחדר השינה מראה נאיבי, המתכתב עם מראה חדר הילדים

שילוב בין תכלת לכתום מעניק לחדר השינה מראה נאיבי, המתכתב עם מראה חדר הילדים

 

חדר השינה

חדר השינה

 

צבעוניות טורקיזית חזקה של האריחים אוזנה באמצעות ריצוף גרניט בצבע אפור

צבעוניות טורקיזית חזקה של האריחים אוזנה באמצעות ריצוף גרניט בצבע אפור

חדר הרחצה

חדר הרחצה

 

25_bathroom-pכוכב הצפוןעל קצה המזלג עם  INT2architecture

אני מאמין

כדי ליצור עיצוב פנים טוב, על הלקוח לסמוך על הבחירות של המעצב

גישת עיצוב

מתן תשובות לשאלות ולבעיות רבות ככל האפשר זה מה שמבדיל בין עיצוב הגיוני, המתאים לצורכי הלקוח, לבין עיצוב הנתון לגחמות שבהמשך מצטערים עליהן

טיפ עיצוב

אתם יכולים לעשות כל דבר אם זה מרגיש לכם נכון, אל תחששו מניסיונות

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 6c35ecd887b82 at 21:16:38