קארים ראשיד מעצב את מלון the poly house בתל אביב

| מאת: שרון בן דוד

מעצב העל קארים ראשיד הפך את בית פולישוק האיקוני בתל אביב למלון בוטיק תוסס המחבר בין האדריכלות ההיסטורית של העיר לעידן הדיגיטלי. כשבהאוהוס ומונוכרמטיות נפגשים

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2016/07/sizes/Assaf-Pinchuk-photographer_8630_h_wo_680_382.jpg
בריכת אינפיניטי ודק שיזוף מוגבה יוצרים בועה של נופש יוקרתי מעל מפגש הרחובות הסואן | צילום: אסף פינצ'וק

 

 

מיקום תל אביב
בעלים Dayan Group
עיצוב פנים קארים ראשיד
קהל יעד אורחים ואנשי עסקים מהארץ ומחו"ל
למה התכוון המעצב "לחבר את תל אביב של פעם אל העידן הדיגיטלי שבו אנו חיים. ליצוק את הרוח, האנרגיה ואהבת החיים שיש בעיר אל תוך פונקציות של מלון, ודרך צבעים וגרפיקה להפוך רגשות לדבר מוחשי".

גג המלון | צילום: אסף פינצ'וק

גג המלון | צילום: אסף פינצ'וק

היסטוריה

מלון The Poli House ממוקם בכיכר מגן דוד, במפגש הרחובות נחלת בנימין, אלנבי, שינקין, הכרמל וקינג ג'ורג'. המבנה הוקם בשנת 1934 עבור יהודה פולישוק שעלה לפלשתינה מאוקראינה ולכן נקרא "בית פולישוק". הוא תוכנן על ידי האדריכל שלמה ליאסקובסקי בצורת האות V בהשפעת מבנים פינתיים שתכנן האדריכל אריך מנדלסון בישראל ובגרמניה. על רקע הקווים הישרים של הסגנון הבינלאומי ששלט בתל אביב באותה תקופה בלט בית פולישוק בצורתו המעוגלת והפך לאייקון תל אביבי.

עם פתיחתו שימש הבניין כבית משרדים ומסחר, ובין היתר פעל בו בית הדפוס של האצ"ל. במשך שנים רבות הוא נודע גם כ"בית הפיל", על שם חנות הנעליים שפעלה בחזיתו. עד שנת 2012 עמד הבניין שומם ואז נרכש על ידי קבוצת משקיעים והפך למלון. המלון מנוהל על ידי חברת Leopard Hospitality בראשות ליאון אביגד (מקים ובעלי מלון הבוטיק בראון), המתמחה בהקמה ובהפעלה של מלונות בוטיק בישראל.

החדרים מעוצבים בשחור-לבן עם נקודות צבע בהתאם לגוון המייצג את הקומה | צילום: אסף פינצ'וק

החדרים מעוצבים בשחור-לבן עם נקודות צבע בהתאם לגוון המייצג את הקומה | צילום: אסף פינצ'וק

חללים

המלון משתרע על פני ארבע קומות: קומת קרקע ובה גלריה לעיצוב ולאמנות, בר ומרכז עסקים; שתי קומות חדרים, וקומת גג שגודלה 600 מ"ר. במלון 40 חדרים מתחלקים למספר סוגים, בהם שתי סוויטות. עמדת הקבלה ממוקמת במבואת קומת הגג. במרפסת הגג נבנו בריכת שחייה אינפיניטי וספא, ובנקודת המפגש ביניהם ממוקם בר פתוח המשקיף לכיכר.

בריכת אינפיניטי ודק שיזוף מוגבה יוצרים בועה של נופש יוקרתי מעל מפגש הרחובות הסואן | צילום: אסף פינצ'וק

בריכת אינפיניטי ודק שיזוף מוגבה יוצרים בועה של נופש יוקרתי מעל מפגש הרחובות הסואן | צילום: אסף פינצ'וק

מוטיבים עיצוביים

קבוצת היזמים שרכשה את הבניין ביקשה ליצוק לתוכו תוכן המייצג את המאה ה-21 ולכן התקשרה עם מעצב העל קארים ראשיד. ראשיד ביקר במבנה, וחצי שנה לאחר ששלח הדמיות תלת ממד של חזונו נשכרה האדריכלית פרופ' ניצה סמוק, לשעבר ראש צוות השימור בעיריית תל אביב המתמחה בשימור מבני הסגנון הבין לאומי.

יציקת תוכן המייצג את המאה ה-21 | צילום: יעל אנגלהרט

יציקת תוכן המייצג את המאה ה-21 | צילום: יעל אנגלהרט

הכניסה הראשית של המלון היא מרחוב נחלת בנימין ומולה ממוקמת כניסה נוספת מרחוב אלנבי. דניאל רפמן מנכ"ל המלון מסביר שבעבר היו שתי הכניסות פתוחות ושימשו פסז' למעבר חופשי. קומת הקרקע מיועדת לגלריית עיצוב ואמנות תל אביבית, שתנוהל על ידי אוצר. סגנונו של ראשיד ניכר כבר במבט ראשון, מכורסאות הביצה האיקוניות שלו ועד דלפק בצהוב עז. על אחד הקירות הודבק טפט ועליו רישומים ממחברת הסקיצות של ראשיד, כולל דיוקן עצמי. על הקירות והתקרה באזור ההמתנה למעליות הותקנו מסכי לד שיקרינו מידע על תל אביב בצורה צבעונית וגרפית.

סגנונו של ראשיד ניכר כבר מן דלפק הכניסה הצהוב העז | צילום: יעל אנגלהרט

סגנונו של ראשיד ניכר כבר מן דלפק הכניסה הצהוב העז | צילום: יעל אנגלהרט

מסכי לד באזור ההמתנה למעליות מקרינים מידע על תל אביב | צילום: יעל אנגלהרט

מסכי לד באזור ההמתנה למעליות מקרינים מידע על תל אביב | צילום: יעל אנגלהרט

תקנות השימור המחמיר אסרו על הכנסת שינויים בגרם המדרגות ולכן הוא נותר כפי שהיה כאשר הבניין הוקם. המדרגות לוטשו והמעקה נצבע מחדש, ומהתקרה נתלתה עבודת אמנות אבסטרקטית של ראשיד.

גרם המדרגות לוטש ונצבע מחדש, אך לא נעשו בו שינויים מבניים | צילום: יעל אנגלהרט

גרם המדרגות לוטש ונצבע מחדש, אך לא נעשו בו שינויים מבניים | צילום: יעל אנגלהרט

 

קומות החדרים מאופיינות בשני צבעים עיקריים, כחול וצהוב, המשתלבים בשחור-לבן העובר כמוטיב בכל הבניין. החלוקה לחדרים נקבעה לפי החלונות החיצוניים, שגם הם כלולים בתקנות השימור. כך למשל אפשר למצוא בחלק מהחדרים חלונות עגולים גדולים. לחלק מהחדרים בקומה השנייה יש תוספת מרפסת המאפשרת ישיבה בחוץ, ממש מעל המדרחוב.
הגוונים העיקריים בחדרים הם כאמור שחור ולבן, היוצרים מראה מודרני שנתמך בריהוט בקווים מעוגלים. פסים דקים מעטרים את השטיח, המראות וחיפויי חדר הרחצה, וזהים לדוגמה שבמסדרונות. הצבעוניות האופיינית לכל קומה באה לידי ביטוי בדלתות הכניסה לחדרים, בנישה שמעל למיטה, בטקסטילים ובאביזרים ששוברים את המונוכרומטיות. חלונות גדולים מאפשרים לאור טבעי ולנוף האורבני לחדור פנימה ובכך מחברים את המלון לסביבתו. דבר זה בולט במיוחד בסוויטות circle, הנמצאות בנקודת המפגש בין שתי זרועות ה-V, וזוכות לכן לנוף פנורמי מרהיב.

החדרים מעוצבים בשחור-לבן עם נקודות צבע בהתאם לגוון המייצג את הקומה | צילום: אסף פינצ'וק

החדרים מעוצבים בשחור-לבן עם נקודות צבע בהתאם לגוון המייצג את הקומה | צילום: אסף פינצ'וק

קונפסט המלון נשען על המתח שבין הנוף האורבני לעיצוב פנים ברמה בין לאומית | צילום: אסף פינצ'וק

קונפסט המלון נשען על המתח שבין הנוף האורבני לעיצוב פנים ברמה בין לאומית | צילום: אסף פינצ'וק

מתוך החלטה להדגיש את התל אביביות של המלון ואת קרבתו לים מוקמה עמדת הקבלה בקומת הגג. דלפק לבן אמורפי הוצב ליד דלת זכוכית המובילה לשטח הפתוח. לידה הוצבו כורסאות ביצה מרופדות בצהוב, המתכתב עם דוגמת הטפט. אריחי הרצפה תוכננו על ידי ראשיד וסמוק במשותף ומחברים בין סגנונו המודרני של המעצב לעיצוב תל אביבי נוסטלגי. במרכז הגג תוכנן בר חיצוני מודגש בפרגולת הבטון המקורית, שהיא אחד מסמלי ההיכר של המבנה. על מרפסת מוגבהת הפונה לרחוב נחלת בנימין נבנו דק שיזוף ובריכת אינפיניטי. בחלק הפונה לרחוב אלנבי נבנו חדרי טיפולים לספא ורחבת אירוח המוסיפה עוד אופציות ישיבה לבר. בשלב זה עדיין אין במלון מסעדה. ארוחת הבוקר תוגש בקפה loveat הסמוך – המלון דאג לשיפוץ הגינה של בית הקפה ויצר מעבר פרטי לנוחות האורחים.

בעמדת הקבלה בקומת הגג בולטות כורסאות ביצה איקוניות של קארים רשיד | צילום: אסף פינצ'וק

בעמדת הקבלה בקומת הגג בולטות כורסאות ביצה איקוניות של קארים רשיד | צילום: אסף פינצ'וק

דבר המערכת

The Poli House מציב סטנדרט חדש במלונאות בישראל, בראש ובראשונה מעצם שיתוף הפעולה עם מעצב בסדר גודל של קארים ראשיד. המבנה האיקוני שוחזר ושומר בהקפדה יתירה כראוי לאחד מסמלי העיר תל אביב ומוגדר כ-experimental luxury. עיצוב הפנים הכמעט מונוכרומטי נוגד לאדריכלות הבאוהאוס ומשלים אותה, והקווים המעוגלים של הריהוט, גופי התאורה וחפצי הנוי מהדהדים את קווי המתאר של הבניין. מחיר: מ-300 דולר ללילה.

The Poli House, נחלת בנימין 1 תל אביב, 03-7105000

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 6c35ecd887b82 at 09:55:06