שופינג

5 טעויות בקניית נעליים

כולן עושות טעויות, כן, גם בנעליים | צילום: shutterstock
כולן עושות טעויות, כן, גם בנעליים | צילום: shutterstock

אין שמחה כמו שמחת נעליים חדשות, אבל התשוקה אליהן גורמת לנו לעשות לא מעט שטויות בדרך. אלה הטעויות הכי גדולות ברכישת נעליים וגם כל הדרכים להימנע מהן

88 שיתופים | 132 צפיות

סגורות בקופסאות בצדי המיטה, מונחות בשלווה בארון או במקרה הפחות טוב – מתאווררות להן בסלון; כל אחת מאיתנו בוחרות לאפסן איפשהו את צבא הנעליים שבאמתחתה. וכן, מה לעשות, אנחנו אוהבות לקנות נעליים.

יחד עם זאת, לצד הצהלה סביב סוגיית השופינג, מתברר כי הפטיש הנשי לרכישת נעליים כרוך בלא מעט טעויות שאנחנו עושות. מהן הטעויות הכי גדולות ואיך, לעזאזל, נמנעים מהן?

טעות 1: לקנות נעליים בשעות הבוקר

טעות נפוצה היא רכישת נעליים בשעות הבוקר.

למה? כי כפות הרגליים שלך מתרחבות וצוברות נוזלים במהלך היום (כן, כדאי שתדעי את זה). מדידת נעליים בשעות הבוקר המוקדמות מטעה אותנו לגבי המידה האמיתית שלנו ואנשים רבים מגלים שהנעל לוחצת לאחר הרכישה.

מה עושים? צאי למסע שופינג במהלך שעות היום (החל מאזור 12:00 בצהריים וצפונה). מתעקשת על בזבוזים בשעות הבוקר? לפחות תמדדי את הנעליים ערב קודם, ולמחרת תיגשי לחנות לשלם ולצאת עם הזוג הנחשק.

טעות 2: למדוד נעל אחת

טעות קלאסית היא מדידה של נעל אחת בלבד בחנות, מסיבות של חוסר סבלנות, מהירות או חוסר נעימות מהמוכר/ת. אנשים רבים מאמינים כי נעילה של נעל אחת היא אינדיקציה להתאמת הנעל לכף הרגל. חשוב שתדעי כי אצל כל האנשים בעולם, כפות הרגליים לא זהות, ולעיתים יש הבדל של מידה ויותר בין כף רגל אחת לשנייה.

מה עושים? התחילי עם הכלל הבא: לא חשוב עד כמה את ממהרת (וכמה הילדים שלידך לא מניחים לך) – נעל אחת את לא מודדת! כלומר, את יכולה למדוד אחת רק בתור התחלה, אבל אם את בעניין של הנעל, את חייבת למדוד גם את השנייה ולהחליט. ובקיצור, צאי לבד לקנות נעליים (או מקסימום עם חברה/אמא/אחות), בזמן שלך ובשקט שלך, בלי לחץ.

טעות 3: "זה יתרחב"

זהו אולי המשפט המפורסם ביותר בעולם של מוכרי הנעליים – "זה יתרחב". אז זהו, שיש דברים בגו – אבל לא לחלוטין: החלק הנכון הוא שגם אם הנעל תתרחב (בדרך כלל עור הוא גמיש ומתרחב), הרי שזה יקרה רק באזור מאוד קטן ומסויים בכף רגל.

טיפ: כדאי לדעת כי הנעל לא תוכל להתרחב לעולם ברגע שמופיע תפר או הקשייה מסוימת באזור שלוחץ על כף הרגל.

מה עושים? אל תקשיבי למוכר הנעליים. לא, סתם – לעולם אל תקני נעל שלוחצת לך כשאת מודדת אותה בחנות.

טעות 4: אבל אני יודעת מה "המידה שלי"

חשוב לזכור כי מידת הנעליים שלך לא אומרת דבר על כפות רגלייך. באופן פסיכולוגי משונה אנשים נצמדים למידה שהם מאמינים שהיא המתאימה להם ביותר, ומסרבים להכיר בשינויים האפשריים ב"מידה שלהם". בעידן של ייצור המוני וייבוא מכל-כך הרבה מדינות שונות, המידות משתנות באופן קיצוני.

טיפ: אל תתעקשי לקנות מידה רק כי בדרך כלל זו המידה המנצחת שלך.

מה תעשי? כדי לבחון התאמה מקסימאלית בין כף רגלך לנעל החדשה, מומלץ למדוד מידה אחת יותר או פחות מ"המידה שלך". אה כן, אל תשכחי שגם אם "גדלת ב- 2 מידות", זה לא אומר שהשמנת (וגם אם השמנת זה לא דבר רע אבל זה כבר נושא לכתבה אחרת).

טעות 5: נעל החלומות שלך

לעיתים אנחנו מתאהבות בנעל מסוימת בלי להבין בדיוק על מה ולמה (כן, אני מודה שלי זה קרה יותר מפעם אחת). הנעל קורצת לנו מחלון הראווה, אנחנו מתאהבות בה ממבט ראשון, וזהו. מחליטות שהיא תהיה שלנו; מרגישות שאנחנו חייבות שהיא תהיה שלנו. ואז אנחנו מודדות אותה בחנות, והנה, הפלא ופלא, היא לא מחמיאה: היא צובטת קצת, לא מחזיקה את הרגל ובנוסף את לא ממש מסתדרת עם גובה העקב. ועדיין – הוויזה תגוהץ!

מה תעשי? תתעוררי, גירל! אל תיקני נעל רק כי היא נראית נהדר על המדף בחנות. זכרי, נעל מונחת בארון או נעל לא נוחה בעליל, היא נעל מבוזבזת שעדיף שתישאר בחנות. אה כן, אל דאגה, בחנות הבאה תמצאי את הנעליים שאת חולמת עליהן!

יעוץ מקצועי: נינה רוזין בעלים ומייסדת "הגילדה" בית הספר לעיצוב נעליים ואביזרים