אוזני המן

צלם: אנטולי מיכאלו
צלם: אנטולי מיכאלו

שוקולד, פרג, ריבה או תמרים - קבלו מתכון לאוזני המן קלאסיות שתוכלו להכין עם מילויים מפתים

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-20 אוזני המן:

לבצק:

1 כוס + 2 כפות (180 גרם) קמח

100 גרם חמאה

3 כפות (60 גרם) אבקת סוכר

1 כף דבש

1 ביצה

למלית:
ממרח שוקולד או נוטלה, ריבה, פרג או ממרח תמרים

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערת מעבד מזון את חומרי הבצק למעט הביצה ומעבדים עד קבלת פירורים. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד קבלת בצק. יש להימנע מעיבוד יתר כדי שהבצק לא יתקשה. מניחים במקרר למשך שעתיים.

2. מרדדים את הבצק לעובי 2 ס"מ וקורצים ממנו עיגולים. במרכז כל עיגול מניחים מהמלית, מקפלים לצורת אוזן המן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 25-20 דקות או עד הזהבה.

טל יעקב היא שפית-קונדיטורית של בית הקפה טל ושני