אוזני המן במילוי אגוזים

אוזני המן מבצק שמרים במילוי אגוזים של מיקי שמו | צלם: דן לב
אוזני המן מבצק שמרים במילוי אגוזים של מיקי שמו | צלם: דן לב

מתכון לאוזני המן מבצק שמרים במילוי אגוזים של מיקי שמו

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

לבצק:

2 כוסות קמח (280 גרם)
150 חמאה רכה
1/2 כוס א' סוכר (60 גרם)
1/4 כוס חלב (60 גר')
1 ביצה XL
גרידה מ1/2 לימון בינוני
1/2 שקית שימרית (25 גר')
1/2 כפית מלח (2 גר')
1 כפית ת' וניל איכותית

מילוי אגוזים:

1/2 כוס חלב
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
50 גרם חמאה
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
3/4 1 כוסות אגוזי מלך טחונים
1 כוס אגוזי לוז טחונים
5 כפות ברנדי(לא חובה)

אופן ההכנה:

הבצק:

1. מערבבים במיקסר על "וו לישה" את כל החומרים למעט השימרית כ-5 דקות במהירות איטית- בינונית עד קבלת בצק אחיד.
2. מוסיפים את השימרית ולשים עוד כדקה.

מילוי:

1. מביאים את החלב לרתיחה עם הסוכר בסיר קטן.
2. מוסיפים את החמאה, הווניל וקליפת הלימון.
3. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד 3 דקות.
4. מסירים מהאש, מוסיפים את האגוזים ולבסוף את הברנדי(לא חובה), ומערבבים. מקררים לטמפרטורת החדר.

מכינים אוזני המן:

1. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ בעזרת כוס "חותכן"
2. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ
3. ממלאים מן המלית במרכז העיגול
4. מברישים בביצה את בסיס למלית וסוגרים ל"אוזני המן".
5. מהדקים היטב ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ אחת מהשניה.
6. מברישים בביצה.
7. מתפיחים 3/4 שעה (הבצק לא תופח כמעט) ואופים ב-190 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה קלה.