אוזני המן בשחור לבן

אוזני המן בשחור לבן | צלם: דליה מאיר
אוזני המן בשחור לבן | צלם: דליה מאיר

מתכון משודרג של אזני המן עם שוקולד נוטלה. יאמי!

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

• 200 גרם חמאה
• 100 גרם א.סוכר (1 שקית )
• 1 כפית תמצית וניל
• 300 גרם קמח (2 כוסות גדושות – מומלץ לשקול )
• 1 ביצה

תוספת לבצק הכהה:

• רבע כוס קקאו
• מלית
• 2 צנצנות קטנות של ממרח נוטלה

(כמות: 20 -25 יחידות)

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה עם א. סוכר במהירות נמוכה עד לתערובת קרמית מוסיפים וניל ומעבדים קצרות , מוסיפים ביצה יחד עם רבע מכמות הקמח בערך.
2. מעבדים למשחה אחידה מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים קצרות רק עד אחידות וזהו.
3. מוציאים מקערת המיקסר חצי מכמות הבצק עוטפים בניילון נצמד ומשטחים לצורת דיסק.
4. בחצי הבצק שנותר במיקסר מוסיפים את הקקאו ומעבדים שוב עד אחידות . מוציאים ועוטפים בניילון נצמד משטחים לצורת דיסק.
5. מניחים את שני חצאי הבצקים לקירור לשעה במקרר.
6. אחרי שעה מוציאים ,משטחים כל חלק למלבן קטן בערך בגודל של דף A4. מניחים קודם את החלק השחור ומעליו את הלבן מגלגלים מהחלק הצר ליצירת גליל ספירלה.
7. מכניסים שוב למקרר לחצי שעה כדי שיהיה נוח לעבוד איתו זה הזמן לחמם את התנור ל – 180 מעלות.
8. מוציאים, פורסים פרוסה בעובי של 1/2 ס"מ מרדדים מעט עם מערוך כדי לדקק יותר מניחים באמצע בערך כמות של כפית נוטלה צובטים את הקצוות לצורת אוזן, כך ממשיכים פרוסה אחר פרוסה. מכניסים לתנור ל-15 דקות.