אוזני המן – הגרסה המלוחה

צלם: אנטולי מיכאלו
צלם: אנטולי מיכאלו

נמאס מהמתוק של משלוחי המנות? לפניכם מתכון מיוחד לאוזני המן במילוי פטה וחציל קלוי

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

לבצק:

2 כוסות (280 גרם) קמח

130 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה

למלית:

250 גרם גבינת פטה

60 גרם גבינת ריקוטה

1 חציל, צלוי בתנור

מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערת מעבד מזון את חומרי הבצק למעט הביצה ומעבדים עד קבלת פירורים. מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד קבלת בצק. יש להימנע מעיבוד יתר כדי שהבצק לא יתקשה. מניחים במקרר למשך שעתיים.

2. מפוררים את גבינת הפטה ומערבבים אותה עם גבינת הריקוטה ובשר החציל שהתקרר. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.

3. מרדדים את הבצק לעובי 2 ס"מ וקורצים ממנו עיגולים. במרכז כל עיגול מניחים מהמלית, מקפלים לצורת אוזן המן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 25-20 דקות או עד הזהבה.

מגוונים: אפשר להוסיף למלית פלפלים קלויים או זיתים מתובלים

טל יעקב היא שפית-קונדיטורית של בית הקפה טל ושני