אורז אדום עם שקדים וצימוקים

אורז אדום הוא שדרוג של האורז הרגיל: הצבע האדום ותערובת השקדים, הצימוקים ושבבי הבצל מקנים לו נופך חגיגי במיוחד

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, פרווה

החומרים ל-8-6 מנות:

    • ½5 כוסות מים
    • 1/2 כוס שמן
    • 1 כפית מלח
    • 1/8 כפית זעפרן
    • 2 כפות רסק עגבניות
    • 1 כפית פפריקה מתוקה
    • 3 כוסות אורז
    • מעט שמן לטיגון
    • 1 כוס שקדים
    • 1 כוס צימוקים
    • 1/2 כוס שבבי בצל
    • 1/4 כפית קושת (תבלין מקליפה של אגוז מוסקט)

 

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר על להבה גבוהה, מוסיפים את המים, השמן, המלח והזעפרן ומביאים לרתיחה.

2. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות והפפריקה המתוקה ומערבבים.

3. שוטפים את האורז, מוסיפים לסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.

4. מבשלים את האורז על להבה נמוכה במשך כ-25 דקות עד ספיגת כל הנוזלים, מערבבים בכף עץ ומעבירים לצלחת הגשה.

5. מחממים מחבת עם מעט שמן, מטגנים את השקדים, הצימוקים והבצל – כל מרכיב בנפרד – ומערבבים עם הקושת.

מגישים: מוסיפים לאורז החם את תערובת השקדים והצימוקים, מערבבים ומגישים מיד.