אורז מלא עם ברוקולי ובצל ירוק

צלם: דן פרץ | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש
צלם: דן פרץ | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש

אורז הוא תבשיל ביתי שאפשר תמיד לשדרג אותו. לפניכם מתכון לאורז מלא עם ברוקולי ובצל ירוק בסגנון אסייתי

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, פרווה

מצרכים:

החומרים ל-4-3 מנות:

1 כוס אורז מלא
1 בצל קצוץ
1 כף שמן שומשום
1 כף שמן קנולה
3 שיני שום, קצוצות
1 כפית ג'ינג'ר, מגורר
2 כפות סויה
1 כף סוכר חום
1 כף סילאן
1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים
4-6 בצלים ירוקים, פרוסים
1 חופן אגוזי פקאן סיני לקישוט, קצוצים

אופן ההכנה:

1. משרים את האורז המלא במים למשך כ-3 שעות לפחות. מסננים ומכינים את האורז לפי הוראות היצרן.

2. מטגנים במחבת את הבצל בשמן השומשום והקנולה עד שקיפות. מוסיפים את שיני השום, הג'ינג'ר והסויה ומערבבים. מוסיפים את הסוכר החום והסילאן, מנמיכים את האש ומערבבים.

3. חולטים את הברוקולי במים רותחים עד שהוא מקבל גוון ירוק עז. מסננים, מוסיפים לרוטב המתבשל ומערבבים קלות.

4. מוסיפים לאורז המוכן את הברוקולי ואת הרוטב ומערבבים. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים שוב. זורים מעל את אגוזי הפקאן הסיני.