אורז עם פירות יבשים

מתאים לכל ארוחה | צלם: דניאל לילה
מתאים לכל ארוחה | צלם: דניאל לילה

מתכון לאורז עם פירות יבשים עם טוויסט פשוט לשדרוג האורז המוכר: מבשלים את האורז במיץ תפוזים

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-4 מנות:
כוס וחצי אורז שטוף ומסונן
3 כפות שמן
1 בצל קצוץ
1 כוס משקל תפוזים או מיץ תפוזים סחוט טרי
2 כוסות מרק או מים רותחים
1 כוס פירות מיובשים (משמשים, תפוחים, שזיפים, צימוקים) קצוצים
מלח
1/2 כוס תערובת שקדים ואגוזים קלויים

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר עם שמן ומטגנים את הבצל 4 דקות עד שמזהיב. מוסיפים את האורז ומטגנים עד שהגרגרים מלבינים.
2. מוסיפים מיץ תפוזים נותנים לו לצבוע את האורז ולהיטמע בתוכו 2 דקות. יוצקים מרק או מים מוסיפים פירות מיובשים ומלח, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים 20 דקות. מורידים מהאש ומשאירים מכוסה עוד רבע שעה.
3. לפני ההגשה מאווררים את האורז ומפזרים את תערובת האגוזים והשקדים מעל.