איך מכינים טחינה?
מפקפקים בטחינה התעשייתית? הכינו טחינה בעצמכם! קבלו מתכון מצולם לטחינה ביתית וטעימה
מתכון לטחינה – שלב אחר שלב
מעדיפים ללכת על בטוח ולהכין טחינה ביתית? לפניכם מתכון מצולם לטחינה שתוכלו לעשות בבית:
המצרכים:
4 כוסות גרגרי שומשום
רבע כוס שמן שומשום או שמן צמחי (כמו שמן סויה, שמן קנולה, שמן זית, שמן חמניות או שמן תירס).
3 כפות מיץ לימון
1 שן שום קצוצה
רבע כפית מלח
5 כפות מים
להגשה:
חתיכות פיתה או גזר
כלי בישול נדרשים:
תבנית אפייה
בלנדר
מרית מגומי
צנצנת או כלי עם מכסה
לא חובה:
כלי אטום
רבע כוס שמן שומשום או צמחי
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות (350 מעלות פרנהייט).
2. מפזרים את זרעי השומשום על גבי תבנית האפייה ואופים במשך 8-10 דקות, או עד שהם מקבלים גוון חום בהיר. יש לנער את התבנית מדי פעם, כדי למנוע מהזרעים להישרף.
3. מוציאים את השומשום מהתנור ומצננים אותו.
4. שמים את השומשום והשמן בבלנדר ומפעילים למשך כ-5 דקות, או עד שמתקבלת משחה חלקה (לא חובה: מי שרוצה טחינה דלילה יותר יכול להוסיף לבלנדר עוד רבע כוס שמן).
*** בשלב זה ניתן להעביר את המשחה בעזרת המרית מגומי לכלי בעל מכסה ולאחסן במקרר עד שלושה חודשים ***
5. מוסיפים לבלנדר את מיץ הלימון, שן השום הקצוצה, המלח והמים.
6. מגישים לצד פיתה או חתיכות גזר. בתיאבון!