איך מכינים טחינה?

צלם: צילום מסך מתוך הסרטון, יוטיוב
צלם: צילום מסך מתוך הסרטון, יוטיוב

מפקפקים בטחינה התעשייתית? הכינו טחינה בעצמכם! קבלו מתכון מצולם לטחינה ביתית וטעימה

88 שיתופים | 132 צפיות

מתכון לטחינה – שלב אחר שלב

מעדיפים ללכת על בטוח ולהכין טחינה ביתית? לפניכם מתכון מצולם לטחינה שתוכלו לעשות בבית:

המצרכים:

4 כוסות גרגרי שומשום
רבע כוס שמן שומשום או שמן צמחי (כמו שמן סויה, שמן קנולה, שמן זית, שמן חמניות או שמן תירס).
3 כפות מיץ לימון
1 שן שום קצוצה
רבע כפית מלח
5 כפות מים

להגשה:
חתיכות פיתה או גזר

כלי בישול נדרשים:

תבנית אפייה
בלנדר
מרית מגומי
צנצנת או כלי עם מכסה

לא חובה:
כלי אטום
רבע כוס שמן שומשום או צמחי

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות (350 מעלות פרנהייט).

2. מפזרים את זרעי השומשום על גבי תבנית האפייה ואופים במשך 8-10 דקות, או עד שהם מקבלים גוון חום בהיר. יש לנער את התבנית מדי פעם, כדי למנוע מהזרעים להישרף.

3. מוציאים את השומשום מהתנור ומצננים אותו.

4. שמים את השומשום והשמן בבלנדר ומפעילים למשך כ-5 דקות, או עד שמתקבלת משחה חלקה (לא חובה: מי שרוצה טחינה דלילה יותר יכול להוסיף לבלנדר עוד רבע כוס שמן).

*** בשלב זה ניתן להעביר את המשחה בעזרת המרית מגומי לכלי בעל מכסה ולאחסן במקרר עד שלושה חודשים ***

5. מוסיפים לבלנדר את מיץ הלימון, שן השום הקצוצה, המלח והמים.

6. מגישים לצד פיתה או חתיכות גזר. בתיאבון!