לחמעג'ון

לחמעג'ון | צילום: שירן כרמל
לחמעג'ון | צילום: שירן כרמל

מתכון פשוט וקליל ללחמעג'ון עם טופינג של בשר טחון, עגבניות ובצל. מושלם לפיקניק משובח, אם תצליחו לא לנשנש כבר בבית

88 שיתופים | 132 צפיות

ל־12 פיתות

5 כוסות (700 גרם) קמח שמרים שופרסל

4 כפות (60 מ"ל) שמן שופרסל

2 כפיות מלח

2 כפות סוכר

½1 כוסות (360 מ"ל) מים

לטופינג:

3/4 קופסת חומוס שופרסל

3 כפות שמן זית שופרסל

1 בצל קטן קצוץ דק

1/2 קופסת מטבוחה שופרסל

2 קוביות שום כתוש קפוא שופרסל

500 גרם בשר טחון עם מעט

שומן כבש

1/2 קופסת סלט חציל בטחינה שופרסל

1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק

פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כפית כמון

להגשה:

1 בצל אדום פרוס לעיגולים דקים

1 עגבנייה חתוכה לפרוסות דקות

1/2 צרור פטרוזיליה

אופן ההכנה

מערבלים יחד את כל החומרים במיקסר עם וו לישה כ־10 דקות ברציפות עד לקבלת בצק גמיש. מכסים ומתפיחים להכפלת הנפח.

טופינג: מחממים שמן, במחבת מטגנים בצל עד להזהבה קלה, מוסיפים בשר ומטגנים את הבשר עד לקבלת מרקם פירורי יבש. מוסיפים מטבוחה ושום וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עוד כ־5 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים סלט חציל בטחינה ומחצית מכמות הפטרוזיליה.

מערבבים, מוסיפים מלח, פלפל וכמון. מחממים תנור ל־230 מעלות. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 100 גרם כל אחד ומשטחים לעלה עגול ודק (אין צורך בהתפחה שנייה). מניחים על תבנית מקומחת, מורחים כף חומוס מעל (לא מגיעים לקצה השוליים), מפזרים מעל מתערובת הבשר ואופים כ־7־8 דקות עד שהבצק אפוי. מגישים עם פרוסות בצל דקות, עגבנייה ופטרוזיליה.

 

צילום שירן כרמל | סטיילינג אורית עציון | מתכונים רות אוליבר | מצרכים מוצרי מותג שופרסל