בוקנצ'יני עם תרד וגבינות של השף אליאב גולדנברג

בוקנצ'יני עם תרד וגבינות | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
בוקנצ'יני עם תרד וגבינות | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

השף אליאב גולדנברג עם מתכון לשבלולי בצק פריכים במילוי תרד וגבינות שניתן להכין בקלות מבצק בסיסי לפיצה איטלקית

88 שיתופים | 132 צפיות

בוקנצ'יני (שבלולי בצק פריכים) עם תרד וגבינות

חומרים ל־10 יחידות | קל | חלבי

½1 כפות שמן זית
1/2 גבעול כרשה קצוץ
1/2 ק"ג עלי תרד טריים
3 כדורי בצק בסיסי לפיצה מאוחדים
1/2 כוס רוטב עגבניות
4 כפות פטה
5 כפות גבינת פרמזן מגוררת
חופן גבינת מוצרלה מגוררת

בוקנצ'יני עם תרד וגבינות | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
בוקנצ'יני עם תרד וגבינות | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

אופן ההכנה

1. מטגנים בסיר עם שמן הזית את הכרשה במשך 5 דקות, מוסיפים את עלי התרד ומבשלים במשך 10 דקות. מעבירים למסננת להגרת נוזלים.

2. מרדדים את הבצק ליריעה מאורכת אליפטית דקה ככל האפשר. מורחים על הבצק את רוטב העגבניות תוך כדי השארת שוליים של 3 ס"מ בכל צד. מפזרים מעל את 3 סוגי הגבינות ואת התרד עם הכרשה. מגלגלים את הבצק למעין נקניק. פורסים את הנקניק לשבלולים בעובי 3 ס"מ ומסדרים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות במשך 10־12 דקות, עד שהשבלולים משחימים.

מתכונים נוספים של שף אליאב גולדנברג:

1. פיצטה עם קרם ופטה
2. קזטייל עם גבינות ונקניקים
3. סלטין-בוק
4. פיאדינה עם ברוקולי, פלפל חריף, זיתים וגבינות
5. קינוח קלצונה עם נוטלה ומסקרפונה