בורקס חלקי פנים

בורקס חלקי פנים | צילום: אנטולי מיכאלו
בורקס חלקי פנים | צילום: אנטולי מיכאלו

מתכון נהדר לבורקס חורפי מנחם עם טעמים מובהקים של טלה ועלי תבלין מעשירים. רק תקפידו לא לייבש את הבשר במהלך הבישול

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל-8 מנות  |   קל |   בשרי

1/3 כוס שמן זית
2 בצלים בינוניים
4 עלי מרווה
10 עלי אורגנו מופרדים
1 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
1 כבד טלה חתוך לקוביות
1 לב טלה חתוך לקוביות
120 גר' שקדי טלה חצויים
מלח, פלפל שחור
100 גר' פיסטוקים קצוצים
8 עלי בצק יופקה

אופן ההכנה

1. מטגנים את הבצלים בסיר עם שמן הזית עד שהם מזהיבים.

2. מוסיפים את שאר המרכיבים למעט התבלינים והפיסטוקים ומטגנים במשך 10 דקות.

3. מוסיפים את המלח, הפלפל והפיסטוקים, מערבבים, מסירים מהאש ומצננים.

4. מסדרים את המלית על הבצק ומגלגלים לצורה הרצויה.

5. אופים את הבורקס במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.

בורקס חלקי פנים | צילום: אנטולי מיכאלו
בורקס חלקי פנים | צילום: אנטולי מיכאלו

 

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן

עוד מתכונים של בורקסים במליות מעניינות ומגוונות:

מתכון בסיס: המדריך המקיף לארוחת בורקס מושלמת
בורקס בשר טלה טחון

בורקס תרד, קשקבל וטולום
בורקס חלווה ופיצוחים עם ריבת חבושים
בורקס פירות ים