בורקס תרד, קשקבל וטולום

בורקס תרד, קשקבל וטולום | צילום: אנטולי מיכאלו
בורקס תרד, קשקבל וטולום | צילום: אנטולי מיכאלו

עזבו אתכם מבורקסים של סופר. השפים של מסעדת אונזה מפנקים אתכם במתכון מעולה לבורקס תורכי אמיתי עם תרד וגבינות שיתמוססו לכם בפה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל-8 מנות  |   קל  |   חלבי

1/4 כוס שמן זית
2 בצלים בינוניים קצוצים
4 עלי מרווה
10 עלי אורגנו
1 פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
300 גר' תרד תורכי
מלח, פלפל שחור
70 גר' גבינת קשקבל מגוררת
70 גר' גבינת טולום מגוררת
8 עלי בצק יופקה

אופן ההכנה

1. מטגנים את הבצלים בסיר עם שמן הזית עד שהם זהובים.

2. מוסיפים את המרווה, האורגנו והצ'ילי ומטגנים במשך 2 דקות.

3. מוסיפים את התרד ומבשלים עד שהוא מתרכך ומאבד נפח.

4. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהאש.

5. מסננים ומצננים.

6. מוסיפים את הגבינות המגוררות ומערבבים.

7. מסדרים את המלית על הבצק ומגלגלים לצורה הרצויה.

8. אופים את הבורקס במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.

בורקס תרד, קשקבל וטולום | צילום: אנטולי מיכאלו
בורקס תרד, קשקבל וטולום | צילום: אנטולי מיכאלו

 

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן

עוד מתכונים של בורקסים במליות מעניינות ומגוונות:

מתכון בסיס: המדריך המקיף לארוחת בורקס מושלמת
בורקס בשר טלה טחון

בורקס חלווה ופיצוחים עם ריבת חבושים
בורקס חלקי פנים
בורקס פירות ים