כריך קרואסון עם סלמון כבוש ואיולי חרדל

כריך קרואסון עם סלמון כבוש ואיולי חרדל | צילום: בן יוסטר
כריך קרואסון עם סלמון כבוש ואיולי חרדל | צילום: בן יוסטר

כריך עסיסי לפיקניק המושלם מקרואסון פריך וטרי עם סלמון בכבישה ביתית. מומלץ להביא את הקרואסונים בשלמותם כדי להותירם פריכים ולהכין את הכריכים במקום על קרש עץ

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל־4 מנות

4 קרואסונים טריים

2 כפות גבינת שמנת או קרם פרש

לסלמון כבוש

1/4 כוס מלח גס

2/3 כוס סוכר לבן

1 כוס שמיר קצוץ

1 כפית ברנדי

2 כפות פלפל שחור

1 פילה סלמון טרי עם העור חצוי לרוחב

לאיולי חרדל

1 כף גדושה חרדל גרגרים

1/4 כוס שמן זית

1 כפית סוכר חום

1 כף חומץ יין אדום או חומץ שרי

1/4 כוס שמיר קצוץ

מלח, פלפל שחור

1 כף מיץ לימון טרי

מים לפי הצורך

אופן ההכנה

1. כובשים את הסלמון: מערבבים את כל מרכיבי הכבישה ומושחים את הסלמון. מניחים את חצאי הדג זה על זה, עוטפים בניילון נצמד, מניחים על מגש ומעבירים למקרר למשך 48 שעות. הופכים את הדגים אחרי 24 שעות.

2. מכינים את האיולי: מערבבים את כל מרכיבי האיולי עד קבלת רוטב אחיד וסמיך.

3. מורחים את הקרואסונים בגבינת השמנת, מניחים בכל קרואסון כמה פרוסות סלמון כבוש ומזלפים את האיולי.

מילה מהשף

זהו המתכון לאיולי סקנדינבי קלאסי. אפשר להשתמש בו גם כמשרה לדגים כבושים או מוחמצים – מכניסים את הדגים לצנצנת האיולי ושומרים במקרר במשך 48 שעות. אפשר לשדרג את האיולי עם קוביות תפוח עץ גרני סמית או עם קוביות סלק אפוי.

 

אלמא – מרכז אמנויות ומלון יוקרה

שפית־קונדיטורית טל שפר, אלמא