מאפה בצק עלים, בצל מקורמל, פיצוחים, וגבינת טרטר

היישר מהולנד, מתכון מקורי למאפה בצק עלים עשיר, ממולא בבצל מקורמל, גבינת טרטר ועוד הפתעות שייתנו ניחוח אירופאי לחג השבועות שלכם

88 שיתופים | 132 צפיות
מאפה בצק עלים, בצל מקורמל, פיצוחים וגבינת טרטר | צילום: בן יוסטר
מאפה בצק עלים, בצל מקורמל, פיצוחים וגבינת טרטר | צילום: בן יוסטר

החומרים ל6־ מנות:

1 ק״ג בצק עלים מרודד

600 גר׳ בצל מקורמל (ראו מתכון בהמשך)

50 גר׳ שקדים

50 גר׳ אגוזי מלך

50 גר׳ אגוזי פקאן

50 גר׳ חמוציות

3 יחידות גבינת טרטר

1 ביצה למילוי

1 ביצה טרופה למריחה

מלח גס

פלפל שחור גרוס

200 גר׳ גבינת אולד אמסטרדם מגורדת דק

חופן אורגנו טרי קצוץ

חופן פטרוזילה קצוצה

מעט נענע קצוצה.

בצל מקרומל:

1 ק״ג בצל פרוס, 200 גר׳ חמאה.

אופן ההכנה:

בצל מקורמל: בסיר בינוני ממיסים את החמאה, מוסיפים את הבצל ומבשלים על להבה בינונית עד שהבצל משנה את צבעו לחום ענברי והנוזלים מתאדים.

מאפה: מחממים תנור ל–180 מעלות.

בקערה מערבבים את הבצל המקורמל, הפיצוחים, גבינת הטרטר, ביצה, מלח גס ופלפל שחור.

פורסים את הבצק על משטח העבודה וחותכים עיגול בקוטר 20 ס״מ.

מסדרים את תערובת המילוי במרכז העיגול, משאירים 3 ס״מ בצק ללא מילוי, מרימים את הבצק לכיוון מרכז העיגול בקיפולים ומהדקים בעדינות.

מורחים את חלקו העליון של הבצק בביצה טרופה ומפזרים מעט מלח גס.

מכניסים לתנור ל־10 דקות.

בינתיים: מערבבים בקערה את גבינת האולד אמסטרדם המגורדת ואת עשבי התיבול ומתבלים בנדיבות בפלפל שחור גרוס.

לאחר 10 דקות מוציאים את המאפה מהתנור ועל חלקו העליון מפזרים את תערובת הגבינה ועשבי התיבול. מחזירים לתנור ל־10 דקות נוספות.

 

צילום: בן יוסטר; סטיילינג: דלית רוסו; שף: אריק ברגר; הגבינות של נני; ההפקה צולמה במסעדת ברנז'ה, דוד אלעזר 15, שרונה, תל אביב