סלטין-בוק של שף אליאב גולדנברג

סלטין בוק | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
סלטין בוק | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

השף אליאב גולדנברג מציג דרכים שונות ליצירת מאפים בשלל צורות ומילויים בעזרת בצק בסיסי לפיצה, והפעם מאפה בצק איטלקי חשוף קל להכנה עם ביצת עין במרכז

88 שיתופים | 132 צפיות

סלטין-בוק (מאפה בצק איטלקי חשוף)

חומרים ל-2 יחידות | קל | חלבי

2 כדורי בצק בסיסי לפיצה
1/2 כוס רוטב עגבניות
2 חופנים של גבינת מוצרלה מגוררת
חופן גבינת פרמזן מגוררת
10 עלי בזיליקום טריים
2 ביצים

סלטין בוק | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
סלטין בוק | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

אופן ההכנה

1. מרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר 20 ס"מ. יוצקים במרכז כל עיגול רוטב עגבניות, מפזרים גבינות ומניחים כמה עלי בזיליקום.

2. מהדקים את קצוות הבצק בשני הצדדים בשתי אצבעות על ידי צביטת הבצק מהחוץ  למרכז ומגלגלים מעט את הקצוות כדי למנוע פתיחה. משאירים במרכז הבצק עיגול חשוף בקוטר 8 ס"מ.

3. שוברים ביצה לתוך החלק החשוף בכל אחד מהמאפים ואופים בתנור שחומם מראש ל־250 מעלות (רצוי עם אבן שמוט) במשך 8־12 דקות, עד לקבלת מעטה פריך ושחום.

מתכונים נוספים של שף אליאב גולדנברג:

1. פיצטה עם קרם ופטה
2. קזטייל עם גבינות ונקניקים
3. בוקנצ'יני עם תרד וגבינות
4. פיאדינה עם ברוקולי, פלפל חריף, זיתים וגבינות
5. קינוח קלצונה עם נוטלה ומסקרפונה