פאי טונה ומוצרלה בבצק פריך

פאי טונה ומוצרלה בבצק פריך | צילום: יח"צ
פאי טונה ומוצרלה בבצק פריך | צילום: יח"צ

פאי טונה עם מוצרלה בבצק קראנצ'י שכיף גם לארוז לפיקניק או לקחת לארוחה קלילה בחצר

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים:

מתכון לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

חומרים לבצק:

½3 וחצי כוסות קמח

שמן הקנולה שסונן מקופסאות הטונה

2 כפיות מיץ לימון

1 כפית מלח

3/4 גביע אשל

½ עלי בזיליקום

חומרים למילוי :

3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן קנולה (מסוננות – יש לשמור את השמן בצד)

2 ביצים

5 כפיות מיונז

1/2 כוס חלב

4 כפות גבינת מוצרלה או צהובה מגוררת

1 כף אבקת מרק עוף

2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל־180 מעלות.

מערבלים במיקסר את כל חומרי הבצק לקבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק לעלה גדול מספיק לכיסוי תחתית התבנית ודפנותיה.

מערבבים את המילוי ויוצקים מעל הבצק. אם נותר בצק ניתן לקשט עמו את הפאי בחלקו העליון.

מכניסים לתנור ואופים בחום בינוני 180 מעלות 45 דקות. בתום 45 הדקות, מנמיכים לחום נמוך ומשאירים את הפאי כחצי שעה נוספת בתנור.

מגישים חם.

*מומלץ לחתוך את הפאי למנות אישיות כבר בבית, להגשה קלה בפיקניק.

 

המתכון באדיבות סטארקיסט, עשרות מתכונים נוספים באתר סטארקיסט