פיאדינה עם ברוקולי, זיתים וגבינות של שף אליאב גולדנברג

פיאדינה עם ברוקולי, זיתים וגבינות | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
פיאדינה עם ברוקולי, זיתים וגבינות | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

הצעת הגשה שונה לפיצה איטלקית קלאסית של שף אליאב גולדנברג המציג דרכים שונות להכנת מאפים איטלקיים משובחים מבצק פיצה בסיסי

88 שיתופים | 132 צפיות

 

פיאדינה (פיצה מקופלת) עם ברוקולי, פלפל חריף, זיתים וגבינות

חומרים ל-2 יחידות | קל | חלבי

2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
2 כפות גבינת מסקרפונה
2 כפות גבינת ריקוטה
2 כפות  גבינת גורגונזולה מגוררת
1/2 ראש ברוקולי טרי ללא הגבעול
2 כדורי בצק בסיסי לפיצה
4 כפות רוטב עגבניות
1/2 פלפל ירוק חריף פרוס דק
1 כף זיתי קלמטה מגולענים

פיאדינה עם ברוקולי, זיתים וגבינות | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
פיאדינה עם ברוקולי, זיתים וגבינות | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל הגבינות עד קבלת תערובת אחידה.

2. חולטים את הברוקולי במים רותחים עם מעט מלח במשך 8 דקות. מניחים במסננת להגרת הנוזלים.

3. מרדדים את הבצק לשני עיגולים בקוטר 20 ס"מ. מורחים במרכז כל עיגול שתי כפות מרוטב העגבניות, מפוררים את תערובות הגבינות לגושים, מפזרים את פרחי הברוקולי, הפלפל החריף והזיתים .

4. מקפלים את שני הצדדים החיצוניים של כל עיגול כלפי פנים בצורה אלכסונית, כך שנותר פתח חשוף בחלק העליון. אופים את הפיאדינה בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות (רצוי עם אבן שמוט) במשך 10 דקות, עד קבלת קראסט.

מתכונים נוספים של שף אליאב גולדנברג:

1. פיצטה עם קרם ופטה
2. קזטייל עם גבינות ונקניקים
3. בוקנצ'יני עם תרד וגבינות
4. סלטין-בוק
5. קינוח קלצונה עם נוטלה ומסקרפונה