פיצטה עם קרם תירס ופטה של שף אליאב גולדנברג

פיצטה עם קרם תירס ופטה | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
פיצטה עם קרם תירס ופטה | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

מתכון לפיצטה (פיצה קטנה) עם קרם תירס ופטה של שף אליאב גולדנברג שתתחבב בקלות על כל אוהבי הבצק האיטלקי

88 שיתופים | 132 צפיות

פיצטה (פיצה קטנה) עם קרם תירס ופטה

חומרים ל-2 יחידות | קל | חלבי

גרגירים מ־4 קלחי תירס
1 כוס חלב
מלח, פלפל לבן
2 כדורי בצק בסיסי לפיצה
3 כפות גבינת מוצרלה מגוררת
1 כף גבינת פרמזן מגוררת
3 כפות גבינת פטה מגוררת
1 כפית משחת כמהין
1 גבעול בצל ירוק קצוץ

פיצטה עם קרם תירס ופטה | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל
פיצטה עם קרם תירס ופטה | צילום: שרית גופן | סטיילינג: ענת לבל

אופן ההכנה

1. מבשלים מחצית מכמות גרגירי התירס בסיר עם החלב על אש נמוכה במשך חצי שעה. מעבירים את הגרגירים המבושלים לבלנדר וטוחנים עד קבלת מרקם חלק. מתבלים במלח ובפלפל.

2. מרדדים את הבצק לשני עיגולים בקוטר 20 ס"מ יוצקים על כל עיגול בצק 4 כפות מקרם התירס, מפזרים גבינת מוצרלה ופרמזן ומפזרים את גרגירי התירס הנותרים.

3. מערבבים את הפטה והכמהין בקערה קטנה, מניחים בכפית כמה נקודות מהתערובת על הבצק, מפזרים את הבצל הירוק ואופים את הפיצטות בתנור שחומם מראש ל־250 מעלות (רצוי עם אבן שמוט) במשך 10 דקות, עד קבלת קראסט.

מתכונים נוספים של שף אליאב גולדנברג:

1. סלטין-בוק
2. קזטייל עם גבינות ונקניקים
3. בוקנצ'יני עם תרד וגבינות
4. פיאדינה עם ברוקולי, פלפל חריף, זיתים וגבינות
5. קינוח קלצונה עם נוטלה ומסקרפונה