פשטידת תירס ויוגורט

|

כתיבה והכנה: ליאורה קרן | צלם: בועז לביא | סטיילינג: ענת רן

מתכון לפשטידת תירס מהירה, קלה וטעימה, שאפשר להקפיא או לשמור עד שבוע במקרר

צלם: בועז לביא

החומרים ל-3 תבניות אינגליש קייק באורך 26 ס"מ:

  • 2 (200 מ"ל) גביעי יוגורט (רצוי יוגורט כבשים)
  • 1 גביע (200 מ"ל) קוטג' 5%
  • 1 כוס (200 מ"ל) שמן קנולה
  • 4 ביצים גדולות
  • ½2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
  • 200 גרם גבינה בולגרית מעודנת, מפוררת
  • 200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
  • עלי תימין מ-3-2 ענפים
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 400 גרם גרגירי תירס (קפואים ומופשרים או מקופסת שימורים)


אופן ההכנה:

  • מערבבים בקערה את היוגורט, הקוטג' והשמן. מוסיפים את הביצים ומערבבים. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב עד שהוא נבלע.
  • מוסיפים תוך כדי בחישה את הגבינות, התבלינים וגרגירי התירס.
  • משמנים את התבניות ומחלקים את התערובת לשלושתן. אופים במשך חצי שעה במצב טורבו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שהפשטידות מזהיבות ותופחות, וגפרור שננעץ בהן יוצא יבש.

 

משדרגים: אפשר לבזוק לפני האפייה מעט שומשום, קצח או גבינה מגוררת

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden