פשטידת תירס ויוגורט
מתכון לפשטידת תירס מהירה, קלה וטעימה, שאפשר להקפיא או לשמור עד שבוע במקרר
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים ל-3 תבניות אינגליש קייק באורך 26 ס"מ:
- 2 (200 מ"ל) גביעי יוגורט (רצוי יוגורט כבשים)
- 1 גביע (200 מ"ל) קוטג' 5%
- 1 כוס (200 מ"ל) שמן קנולה
- 4 ביצים גדולות
- ½2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
- 200 גרם גבינה בולגרית מעודנת, מפוררת
- 200 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
- עלי תימין מ-3-2 ענפים
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 400 גרם גרגירי תירס (קפואים ומופשרים או מקופסת שימורים)
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את היוגורט, הקוטג' והשמן. מוסיפים את הביצים ומערבבים. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב עד שהוא נבלע.
- מוסיפים תוך כדי בחישה את הגבינות, התבלינים וגרגירי התירס.
- משמנים את התבניות ומחלקים את התערובת לשלושתן. אופים במשך חצי שעה במצב טורבו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שהפשטידות מזהיבות ותופחות, וגפרור שננעץ בהן יוצא יבש.
משדרגים: אפשר לבזוק לפני האפייה מעט שומשום, קצח או גבינה מגוררת