פשטידת תרד וגבינה

פשטידה נפלאה עם תרד וגבינת שמנת

88 שיתופים | 132 צפיות

 

מצרכים:

לתבנית 32 ס"מ:

  • 150 גר' בצק עלים
  • 500 גר' שעועית יבשה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל אחד, קצוץ
  • 1 ק"ג תרד טרי, שטוף
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
  • 3 ביצים
  • 150 גר' גבינת שמנת
  • מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:

מניחים את בצק העלים בתבנית אפייה משומנת, תוך כיסוי של הדפנות. מסירים את העודפים.

מניחים מעל נייר אפייה ואת השעועית כמשקולת. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.

מחממים שמן במחבת ומזהיבים קלות את הבצל. מוסיפים תרד ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים 3 דקות ומסירים מהאש.

מסירים את נייר האפייה מהתבנית ומסדרים מעל הקלתית שכבה אחידה של תערובת התרד.

מערבבים בקערה ביצים, גבינה, מלח ופלפל. יוצקים מעל התרד ואופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.