בריוש פסטו וגבינות עם ריבת סלק

בריוש פסטו וגבינות עם ריבת סלק | צילום: שרית גופן
בריוש פסטו וגבינות עם ריבת סלק | צילום: שרית גופן

מתכון לבריוש ממולא גבינות עזים, קשקבל ורוטב פסטו עם טופינג ריבת סלק מתקתקה. מאפה שמימי ששומר על איזון מושלם בין מתיקות הבריוש והריבה לבין המילוי העשיר והמלוח

88 שיתופים | 132 צפיות

 

השף־קונדיטור אורגד רואש מבית הספר למקצועות הקולינריה דן גורמה מגלה לנו מתכונים מושלמים לשידוכים מוצלחים בין ריבות פירות העונה לבין הפחמימות הנכונות. אין בעד מה

החומרים ל- 25 מאפים | בינוני | חלבי

למלית פסטו

1/2 כוס רוטב פסטו
1/2 גליל גבינת עזים
קורט מלח
קורט פלפל
50 גרם גבינת קשקבל מגוררת

לבריוש

20 גרם שמרים טריים
4 כפות חלב
1/4 כוס סוכר
500 גרם קמח לחם
5 ביצים
300 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/4 כף מלח
1 ביצה טרופה
סוכר גבישי

אופן ההכנה

מלית הפסטו

1. מערבבים את מרכיבי המלית בקערה עד קבלת תערובת אחידה.

הבריוש

1. מערבבים את השמרים, החלב והסוכר בקערת מיקסר.

2. מרכיבים את וו הלישה ומוסיפים את הקמח והביצים.

3. מערבלים את הבצק במשך דקה ומוסיפים את החמאה בהדרגה עד להיטמעות מלאה.

4. מוסיפים את המלח ומערבלים במשך 10 דקות עד קבלת בצק חלק ומעט דביק.

5. מקררים במשך 4 שעות או במשך לילה.

6. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 40 גרם כל אחד.

7. יוצרים במרכז כל כדור גומה, ממלאים במלית הפסטו, סוגרים היטב ומהדקים. מתפיחים עד הכפלת הנפח.

8. מושחים כל מאפה בביצה ומפזרים סוכר גבישי.

9. אופים במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

בריוש פסטו וגבינות עם ריבת סלק | צילום: שרית גופן
בריוש פסטו וגבינות עם ריבת סלק | צילום: שרית גופן

 

למתכונים שעושים זיווג פחמימתי מושלם לריבות:
מתכוני ריבות: השידוך המושלם למאפה מושלם
מאפה שמרים עם ריבת אגסים וקרמבל
עוגיות בצק פריך עם ריבת תפוחים מבושמת
חיתוכיות חמאת בוטנים עם ריבת תות וצ'ילי
קרקר קמח מלא וגרעינים עם ריבת עגבניות שרי והל

צילום שרית גופן | סטיילינג ענת לבל