מאפה שמרים עם ריבת אגסים וקרמבל

מאפה שמרים עם ריבת אגסים וקרמבל | צילום: שרית גופן
מאפה שמרים עם ריבת אגסים וקרמבל | צילום: שרית גופן

מתכון למאפה שמרים ממולא גבינות בטופינג קרמבל שקדים נימוח וריבת אגסים ביתית מרעננת. רעיון נהדר לפינוק משפחתי, שיחוסל ברגע שיצא לשולחן

88 שיתופים | 132 צפיות

 

השף־קונדיטור אורגד רואש מבית הספר למקצועות הקולינריה דן גורמה מגלה לנו מתכונים מושלמים לשידוכים מוצלחים בין ריבות פירות העונה לבין הפחמימות הנכונות. אין בעד מה

החומרים ל-20 עוגיות |   בינוני |   חלבי

למלית גבינה

4 כפות גבינה לבנה 9%
100 גרם גבינת ריקוטה
1/4 כוס אבקת שקדים
40 גרם גבינת עזים
4 כפות אבקת סוכר
2 כפות קורנפלור
קורט תמצית וניל

לקרמבל

1 כוס קמח
½1 כוסות שקדים טחונים
110 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר

למאפה שמרים

20 גרם שמרים טריים
4 כפות חלב
1/4 כוס סוכר
500 גרם קמח לחם
6 ביצים
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה

אופן ההכנה

למלית הגבינה

1. מערבבים את מרכיבי המלית בקערה עד קבלת תערובת אחידה.

לקרמבל

1. מערבלים את מרכיבי הקרמבל בקערת מיקסר עם וו גיטרה עד קבלת בצק פירורי.

למאפה השמרים

1. מערבבים את השמרים, החלב והסוכר בקערת מיקסר.

2. מרכיבים את וו הלישה ומוסיפים את הקמח והביצים.

3. מערבלים את הבצק במשך דקה ומוסיפים את החמאה בהדרגה עד להיטמעות מלאה.

4. מערבלים במשך 10 דקות עד קבלת בצק חלק ומעט דביק.

5. מקררים במשך 4 שעות או במשך לילה.

6. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 45 גרם כל אחד ומתפיחים אותם עד הכפלת הנפח.

7. יוצרים גומה במרכז כל כדור וממלאים במלית הגבינה.

8. מושחים את המאפים בביצה ומפזרים עליהם את הקרמבל.

9. אופים במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.

10. מניחים על כל מאפה מעט ריבת אגסים.

מאפה שמרים עם ריבת אגסים וקרמבל | צילום: שרית גופן
מאפה שמרים עם ריבת אגסים וקרמבל | צילום: שרית גופן

 

למתכונים שעושים זיווג פחמימתי מושלם לריבות:
מתכוני ריבות: השידוך המושלם למאפה מושלם
עוגיות בצק פריך עם ריבת תפוחים מבושמת
חיתוכיות חמאת בוטנים עם ריבת תות וצ'ילי
בריוש פסטו וגבינות עם ריבת סלק
קרקר קמח מלא וגרעינים עם ריבת עגבניות שרי והל

צילום שרית גופן | סטיילינג ענת לבל