מאפה בצק עלים עם דלעת, ריקוטה, צ'ילי וביצת עין

מאפה בצק עלים עם דלעת, ריקוטה, צ'ילי וביצת עין | צילום: גל בן זאב
מאפה בצק עלים עם דלעת, ריקוטה, צ'ילי וביצת עין | צילום: גל בן זאב

אם כבר לחטוא בבצק עלים, כדי שהוא יהיה שווה את זה. מתכון למאפה מפנק במיוחד שישדרג כל בראנץ' בטעמים משלימים של מתוק - מלוח - פיקנטי שעושים כיף בפה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל- 4­-6 מנות | קל | חלבי

1 גליל בצק עלים על בסיס חמאה
1/4 דלעת פרוסה לפסים דקים בקולפן
100 גר' גבינת ריקוטה
2 ענפי תימין או זעתר טרי
1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
שמן זית
מלח, פלפל שחור
4 ביצים

התפריט שירכיב לכם בראנץ' מושלם:

סלט חסת סלנובה עם גבינה כחולה ורוטב טרגון
ברד פודינג מלוח עם זוקיני ותירס
ביצים רכות עם מקלות בצק עלים עטופים בפרושוטו
קלפוטי תותים ואוכמניות

אופן ההכנה

1. פורשים את הבצק על נייר אפייה.

2. חורצים בסכין שוליים ברוחב 3 ס"מ בכל הצדדים.

3. מפזרים את הדלעת במרכז הבצק. מפזרים מעליה את הריקוטה, העלים והצ'ילי.

4. מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

5. אופים במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד ששולי הבצק תפוחים וזהובים והדלעת אפויה.

6. חותכים למרובעים, מכינים מהביצים עין רכה ומניחים על כל מרובע.

מאפה בצק עלים עם דלעת, ריקוטה, צ'ילי וביצת עין | צילום: גל בן זאב
מאפה בצק עלים עם דלעת, ריקוטה, צ'ילי וביצת עין | צילום: גל בן זאב