בחושה הדרים

עוגה בחושה בטעמי הדרים של מובינג בייקרי | צילום: בן כהן
עוגה בחושה בטעמי הדרים של מובינג בייקרי | צילום: בן כהן

עוגת לימון תפוז בחושה במרקם גבינתי המצופה בשטרויזל קשיו, מעט מלוח ונימוח

88 שיתופים | 132 צפיות

עוגת הדרים

ל-2 אינגליש קייק:

100 גרם חמאה

1 כוס שוקולד לבן

4 ביצים

1 כוס סוכר

1/2 גביע גבינה לבנה 9%(125 גרם)

1/4 כוס קמח

3/4 כוס שקדים מולבנים טחונים

מיץ וקליפה מגורדת מ-1 לימון

מיץ וקליפה מגורדת מ-1 תפוז

לשטרויזל:

100 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר

3/4 כוס קמח

1/2 כוס קשיו קלוי גרוס גס

קורט מלח

אופן הכנה:

1. מעבדים את כל חומרי השטרויזל ביחד במעבד מזון בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים, ושומרים בקירור.

2. ממסים במיקרוגל שוקולד לבן וחמאה. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים ביצים וסוכר כדקה. מוסיפים בהדרגה את השוקולד והחמאה המומסים. מוסיפים גבינה ומעבדים קצרות. מוסיפים קמח, שקדים טחונים ונוזלים ומערבבים עד לקבלת מסה חלקה. מוסיפים את הקליפה המגורדת ומערבבים עם לקקן. מחלקים את העוגה לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות. מומלץ להשתמש בתבניות מסיליקון שיקלו על חילוץ העוגה בשלמותה לאחר האפיה.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואופים 30 דקות.

4. מוציאים מהתנור, ממתינים מספר דקות ומפזרים מעל את הקרמבל שהכנו מראש. מקפידים על פיזור אחיד.

5. מחזירים את העוגה לתנור ל-25 דקות נוספות באותה הטמפרטורה.

 

מתכון של המובינג בייקרי