בראוניז שוקולד עם קצפת ותות

בראוניז שוקולד עם קצפת ותות | צילום: נגה אדמית
בראוניז שוקולד עם קצפת ותות | צילום: נגה אדמית

בראוניז השוקולד האהוב עם טוויסט מרענן של קצפת ותותים

88 שיתופים | 132 צפיות

לבראוניז:

תבנית 23*33

250 גרם שוקולד מריר 60%

250 גרם חמאה

4\3 כוס סוכר

4 ביצים

4\1 כוס קקאו (לא שוקולית)

2\1 בוס קורנפלור

2\1 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

לקצפת:

מיכל גבינת שמנת 30% שומן (250 גרם)

מיכל שמנת מתוקה 38% שומן

3 כפות אבקת סוכר

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

לקישוט:

2 מכלי תותים

חבילה להכנת ג'לי תות אינסטנט

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.

2. בסיר בינוני ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר עד להמסה. מצננים, מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים עד למראה קרמי סמיך.

3. בקערה נפרדת מערבבים קקאו, קורנפלור, סודה לשתייה ומלח. מוסיפים לתערובת השוקולד, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

4. אופים 25-30 דקות, עד שנותר קרום וקיסם שניכנס יוצא לח ולא רטוב. מצננים לחלוטין.

5. מכינים את הקצפת: בקערת מיקסר עם וו מקצף מקציפים שמנת, סוכר ואינסטנט פודינג עד לקצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה וממשיכים להקציף עד שהתערובת יציבה.

6. מורחים את הקצפת על הבראוניז (הבראוניז צריך להיות צונן לחלוטין) בשכבה אחידה. אם יש זמן מכניסים למקרר לשעתיים ואם אתם חסרי סבלנות כמוני, אז לשעה לפריזר כדי שהכל יתייצב.

7. לקישוט התות: קוטמים את עלי התות, חוצים לשניים ומסדרים על הקצפת.

8. מכינים ג'לי לפי הוראות ההכנה על האריזה וכשהוא מעט מתקרר מוזגים על התותים.

9. מעבירים ללילה למקרר.

לבלוג ריח של בית