עוגת גבינה־מנגו

עוגת גבינה מנגו | צילום: שרית גופן
עוגת גבינה מנגו | צילום: שרית גופן

עוגת גבינה עם מנגו עסיסי לפי מתכון אמריקאי מסורתי, תאתגר גם את האופים המיומנים ביותר, אבל התוצאה משתלמת

תבנית בקוטר 22 ס"מ

דרגת קושי: בינוני

חלבי

חומרים

לבסיס העוגה

30 גר' חמאה + 70 גר' חמאה מומסת

1/4 כוס (50 גר') סוכר חום כהה

½1 כפות דבש

½1 כפות חלב

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס (70 גר') קמח

3 כפות (30 גר') קמח חיטה מלאה

1/4 כפית סודה לשתייה

קורט קינמון

קורט מלח

למלית

1 כוס גבינת שמנת

1 כוס (200 גר') סוכר

1/2 כפית מלח

2 כפיות תמצית וניל

1/2 כוס שמנת חמוצה

3/4 כוס מחית מנגו

2 ביצים

אופן ההכנה

בסיס העוגה

1. מקרימים את 30 גר' החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים בהדרגה את שאר מרכיבי הבסיס (מלבד החמאה המומסת) ומערבלים עד קבלת תערובת אחידה.

2. מרדדים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה עד לעובי 1/2 ס"מ.

3. אופים את הבסיס בתנור שחומם מראש ל־175 מעלות במשך 25 דקות, עד שהוא מזהיב.

4. טוחנים את הבסיס האפוי לפירורים. מערבבים ½1 כוסות מהפירורים עם החמאה המומסת, משטחים את התערובת בתבנית ודוחסים מעט.

המלית

1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד קבלת תערובת אחידה. מוזגים את התערובת על בסיס העוגה.

2. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל־150 מעלות במשך 30־40 דקות עד שהעוגה מתייצבת.