עוגת לימון

עוגת לימון של הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, מהיר, חלבי החומרים לתבנית של 30*30 ס"מ: לסירופ הלימון:

  • 200 גר' סוכר
  • 120 מ"ל מיץ לימון
  • לעוגת הלימון:
  • 270 גר' חמאה
  • 2½ כוסות סוכר
  • 5 ביצים
  • 3 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1¼ כוס חלב
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים

אופן ההכנה: סירופ הלימון: מבשלים בסיר את הסוכר ומיץ הלימון עד שהתערובת מבעבעת. מקררים ושומרים בצד. עוגת הלימון:

  1. מכניסים למעבד מזון את החמאה, הסוכר והביצים ומערבבים.
  2. מוסיפים לתערובת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים לתערובת את החלב, מיץ הלימון, קליפת הלימון המגוררת וכוס מסירופ הלימון ומערבבים.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  5. יוצקים את סירופ הלימון שנותר על העוגה מיד כשמוציאים מהתנור.