עוגת שמרים מקמח מלא במילוי טחינה, דבש ואגוזים

עוגת שמרים במילוי טחינה, דבש ואגוזים | צילום: אנטולי מיכאלו
עוגת שמרים במילוי טחינה, דבש ואגוזים | צילום: אנטולי מיכאלו
88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל־2 תבניות אנגליש קייק בגודל 10×22 ס"מ או 2 תבניות בקוטר 18 ס״מ | בינוני | חלבי

למלית
1 כוס טחינה גולמית
1/3 כוס דבש
1 כוס אגוזי מלך טחונים גס

הבצק
½2 כוסות (315 גר') קמח מלא
2 כפיות מחוקות שמרים יבשים
½2 כפות סוכר חום כהה
1/3 כפית מלח
1/3 כוס מים פושרים
1 ביצה גדולה טרופה
80 גר' חמאה מומסת
1/4 כוס חלב
1 ביצה טרופה עם 1 כפית חלב
מעט שומשום

לסירופ
1/3 כוס חלב
1/3 כוס סוכר

אופן ההכנה

המלית
1. מעבדים במעבד מזון את הטחינה והדבש עד קבלת תערובת אחידה.

הבצק
1. מערבבים בקערת מיקסר את הקמח והשמרים.

2. מוסיפים את הסוכר החום והמלח ומתחילים לערבל בוו לישה. מוסיפים את המים והביצה.

3. מערבבים את החמאה והחלב ומוסיפים.

4. ממשיכים לערבל במשך כמה דקות, עד שהבצק חלק ונפרד מדופנות הקערה.

5. מעבירים את הבצק לשקית ומתפיחים במשך שעה וחצי־שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

6. חוצים את הבצק לשתי חתיכות ומרדדים כל אחת למלבן דק (בגודל 38X21 ס"מ).

7. מורחים את המלית במרכז כל מלבן ומשאירים שוליים דקים. מפזרים מחצית מכמות האגוזים ומגלגלים את הבצק לגליל מהודק.

8. חוצים את הגליל לאורכו בסכין חדה וקולעים צמה. מעבירים לתבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים בשקיות ניילון ומתפיחים במשך כשעה לפחות, עד שהבצק קפיצי למגע.

9. מושחים את העוגה בתערובת הביצה והחלב ומפזרים את השומשום.

10. אופים את העוגה במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות (ללא טורבו), עד שהיא מזהיבה ומרכזה יציב.

הסירופ
1. מרתיחים בסיר את החלב והסוכר תוך כדי ערבוב. שופכים את הסירופ הרותח על העוגות החמות ומצננים.

2. שומרים את העוגות עטופות.

3. אפשר לפרוס את העוגה, להקפיא ולארוז לילד פרוסה אחת בכל פעם.

עוגת שמרים במילוי טחינה, דבש ואגוזים | צילום: אנטולי מיכאלו
עוגת שמרים במילוי טחינה, דבש ואגוזים | צילום: אנטולי מיכאלו

 

לעוד מתכונים של הקונדיטורית אילה ענבר:
1. עוגיות אגוזים
2. לחם בננה עם שטרויזל שיבולת שועל
3. צנצנות קרם גבינה עם תוספות מפנקות
4. חיתוכיות מיקס אגוזים
5. שברי שוקולד קראנץ'

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג אינה גוטמן