פאי דובדבנים

פאי דובדבנים | צילום: שרית גפן
פאי דובדבנים | צילום: שרית גפן

מתכון לפאי דובדבנים, מהקלאסיקות המפורסמות של המטבח האמריקאי. מומלץ להגיש פרוסה גדולה בליווי הר של קצפת מתוקה

88 שיתופים | 132 צפיות

תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ

דרגת קושי: בינוני

חלבי

חומרים

לבצק

½2 כוסות + 1 כף (360 גר') קמח

2 כפות (20 גר') סוכר

קורט מלח

300 גר' חמאה

1/3 כוס מי קרח

למלית

3/4 כוס (150 גר') סוכר

3/4 כוס ליקר דובדבנים

1/5 כוס מים

3 כפות קורנפלור מומס במעט מים קרים

600¬-700 גר' דובדבנים מגולענים וחצויים

אופן ההכנה

הבצק

1. מעבדים את המרכיבים היבשים במעבד מזון.

2. מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד בפולסים קצרים עד קבלת תערובת עם פירורים גסים. מוסיפים בהדרגה את מי הקרח עד שהפירורים הופכים לבצק.

3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות.

המלית

1. מרתיחים בסיר קטן את הסוכר, הליקר והמים. ברגע שהסוכר נמס מוסיפים את הקורנפלור המומס ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש ומצננים מעט.

2. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים צורת עיגול על נייר אפייה מקומח עד לעובי 1/2 ס"מ. מעבירים לתבנית (הכי קל להפוך את נייר האפייה על התבנית ולהסירו), מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות, דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא למשך 10 דקות.

3. מניחים את הדובדבנים על תחתית הבצק ומוזגים עליהם את התערובת הנוזלית. סוגרים את הפאי עם שכבת בצק נוספת בצורת שתי וערב ואופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות במשך 25־35 דקות, עד שהבצק מזהיב והנוזל מבעבע קלות.

 

צילום שרית גופן | סטיילינג ענת לבל