קרמבל תפוחים ברוטב טחינה וגלידת וניל

קרמבל תפוחים ברוטב טחינה עם זרעי צ׳יה וגלידת וניל | צילום: אנטולי מיכאלו
קרמבל תפוחים ברוטב טחינה עם זרעי צ׳יה וגלידת וניל | צילום: אנטולי מיכאלו

השף דודו אלמקיאס עושה לנו חורף חם וטעים עם מתכון נהדר לקרמבל התפוחים הקלאסי בשדרוג טחינה עם זרעיה צ'יה ודבש שלוקח את הקינוח הנימוח למחוזות שלא הכרתם

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל–2 מנות

לקרמבל אגוזים
100 גר’ חמאה
1 ביצה
100 גר’ קמח
¼ כפית מלח
30 גר’ אגוזי לוז

לתפוחים
1 כף חמאה
1 תפוח גרני סמית חתוך לקוביות
2 כפות דבש
4 כפות סוכר
1 כף לימון

לרוטב טחינה
½ כוס טחינה+ עם זרעי צ׳יה ״סבא חביב״
½ כוס מים
3 כפות דבש
1 כף סויה

להגשה
גלידת וניל

טחינה+ עם זרעי צ'יה של "סבא חביב"
טחינה+ עם זרעי צ'יה של "סבא חביב"

אופן ההכנה

הקרמבל אגוזים
1. שמים את כל מרכיבי הקרמבל (למעט האגוזים) במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת בצק.

2. מחממים תנור ל־170 מעלות, ומשטחים את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

3. אופים במשך כ־15 דקות עד להזהבה.

4. מוציאים את הבצק וקולים את האגוזים: משטחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור למשך 15 דקות.

5. מצננים וקוצצים גס.

6. מפוררים את הבצק ומערבבים עם שברי האגוזים.

התפוחים
1. ממסים את החמאה במחבת ומטגנים את קוביות התפוח עד להזהבה.

2. מפזרים על התפוחים את הדבש ומבשלים כ־3 דקות עד שהתפוחים עטופים בקרמל.

3. מוסיפים את הלימון, מערבבים קלות ומסירים מהאש.

הרוטב
1. בקערה טורפים את כל מרכיבי הרוטב.

ההגשה
1. מניחים על צלחת הגשה קרמבל אגוזים ומעל הקרמבל מניחים תפוחים מקורמלים.

2. מזלפים על התפוחים רוטב טחינה ומגישים לצד גלידת וניל.

קרמבל תפוחים ברוטב טחינה עם זרעי צ׳יה וגלידת וניל | צילום: אנטולי מיכאלו
קרמבל תפוחים ברוטב טחינה עם זרעי צ׳יה וגלידת וניל | צילום: אנטולי מיכאלו

 

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג תמי סגל | מתכונים דודו אלמקיאס, מסעדת דוד ויוסף
בשיתוף טחינה+ בית הבד הגלילי ״סבא חביב״

למתכונים נוספים של השף דודו אלמקיאס ממסעדת דוד ויוסף בהשראת סדרת מוצרי טחינה+ של "סבא חביב":

דלעת צלויה עם ירוקים בוויניגרט יוגורט-טחינה
סינייה דג וירקות מוקרמים בטחינה
מסבחת קישואים בטחינה עם זרעי קצח
עוף צלוי בלימון עם טחינה